Lockdown: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα - Πιθανή η παράταση της καραντίνας

Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν ξανά

Το καθολικό κλείσιμο των σχολείων είναι γεγονός. Όλες οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Όπως φαίνεται, η απόφαση αυτή ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελε να κάνει η κυβέρνηση και αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα τεθούν ξανά σε λειτουργία.

Θεοδωρικάκος: Διευκολύνσεις στους γονείς λόγω κλειστών σχολείων

Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη

Η απόφαση λήφθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετα από εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 15 από τους επιστήμονες πλειοψήφησαν για «λουκέτο» σε όλη την Ελλάδα και μόνο οκτώ πρότειναν να περιοριστεί στην Βόρεια Ελλάδα.

Κεραμέως για τα κλειστά σχολεία: Τηλεκπαίδευση το απόγευμα στα δημοτικά  

Τα πιθανά σενάρια για το lockdown

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star ο Πέτρος Μποτσαράκος, υπάρχει μεγάλος φόβος να παραταθεί το lockdown.

Η παράταση του lockdown θα εξαρτηθεί από το πόσο θα πιεστεί το σύστημα υγείας την επόμενη βδομάδα από τα κρούσματα των προηγούμενων ημέρων, καθώς αναμένεται να πιεστεί πολύ. Ωστόσο, υπάρχει η ελπίδα ότι θα αρχίσει να περιορίζεται, έστω και αργά, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων. 

Κορωνοϊός: 2.835 κρούσματα- «Κόκκινες» Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πέλλα

Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα και κυρίως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα ευλαβικά, πάμε για παράταση της καραντίνας τουλάχιστον. Κι αν αυτό κριθεί ότι δεν είναι αρκετό, τότε θα ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα και ένα καθολικό και απόλυτο lockdown. Υπάρχει η ελπίδα, πάντως, ότι η παράταση της καραντίνας μόνο μια βδομάδα θα ειναι αρκετή.

Αποκαρδιωτικοί οι αριθμοί και το Σάββατο

Υψηλός ήταν για ακόμη μια ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, καθώς ανακοινώθηκαν ακόμα 2.835 νέα κρούσματα, 28 θάνατοι και 366 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται για άλλο ένα 24ωρο η Αττική όπου εντοπίστηκαν 612 κρούσματα, αλλά και η Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν 766. Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφηκε επίσης στην Πέλλα και τη Λάρισα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top