Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα - Χιονιάς με κρύο την Πρωτοχρονιά

Η πρόγνωση για την εβδομάδα που έρχεται

Δείτε στο video την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό των Χριστουγέννων

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και πολλοί αναρωτιούνται με τι καιρό θα κάνουμε γιορτές.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος και χωρίς ιδιαίτερο κρύο, σε αντίθεση με την Πρωτοχρονιά, που αναμένεται χιονιάς και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Καιρός: Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά για τα Χριστούγεννα

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Θοδωρής Κολυδάς, στις αρχές της εβδομάδος των Χριστουγέννων πέφτει λίγο η θερμοκρασία κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς.

Ήδη τα χιονοδρομικά έχουν πολλά χιόνια και αν δεν υπήρχαν τα μέτρα του lockdown, θα ήταν ιδανικός προορισμός για χειμερινές εξορμήσεις.

Χριστούγεννα 2021: Τι καιρό προβλέπουν τα μερομήνια για τον φετινό χειμώνα

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός κοντά στις ημέρες των Χριστουγέννων θα είναι αρκετά ήπιος. Η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 13 με 14 βαθμούς, ενώ θα υπάρχει ένα ελαφρύ βοριαδάκι Τετάρτη, Πέμπτη και ανήμερα των Χριστουγέννων θα γυρίσει προς νοτιά ανεβάζοντας τη θερμοκρασία.

Θα υπάρχει παροδική συννεφιά, ενώ θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές, αλλά λίγες, κατά κανόνα σε δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτοχρονιά – Χιονιάς και τσουχτερό κρύο

Το καιρικό σκηνικό των Χριστουγέννων δε θα συνεχιστεί και την Πρωτοχρονιά όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Ο χειμώνας θα επιστρέψει δριμύτερος, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου,  οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ψυχρές αέριες μάζες θα  έρθουν από την Ευρώπη, επηρεάζοντας το κλίμα στη χώρα.

Η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, για την ημέρα των Χριστουγέννων όλα θα κριθούν από την κατεύθυνση που θα πάρουν «ψυχρές αέριες μάζες», οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν πλησιάσει τα Βαλκάνια.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top