Κορωνοϊός: Λάθος εργαστηρίου οδήγησε στην ανακοίνωση 102 κρουσμάτων

Λήξη συναγερμού στο Κιλκίς

Τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στις 07/12

Λήξη συναγερμού στο Κιλκίς, καθώς όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης, τα 102 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες  στην περιοχή δεν ισχύουν, αφού έκανε λάθος ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη. 

Θρήνος στην Πέλλα:Πέθαναν από κορωνοϊό γνωστός παιδίατρος και η σύζυγός του

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη καθυστέρησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και χθες, 7 Δεκεμβρίου και τελικά το έπραξε αθροιστικά, με αποτέλεσμα, οι έλεγχοι των ημερών αυτών να δώσουν 94 από τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου.

Εξαδάκτυλος: «Κακή ιδέα το άνοιγμα των καταστημάτων στις 14 Δεκεμβρίου»

«Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία- όπως απεδείχθη- οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο “εχθρό”, την COVID-19», τονίζει ο κ. Βεργίδης και χαρακτηρίζει «αδιανόητο και απαράδεκτο την περίοδο που διανύουμε να προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία από παραλείψεις, λάθη ή και αμέλεια υπευθύνων, οι οποίοι καλούνται να επιτελούν –πρωτίστως- με υπευθυνότητα, έργο υψίστης κοινωνικής σημασίας».

Κορωνοϊός: Μειωμένα και σήμερα τα κρούσματα - Υψηλός ο αριθμός των νεκρών

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς το περιστατικό καθιστά επιτακτική τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των αρμόδιων φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top