«Έξι τρόποι για να βγάλεις χρήματα μέσω ίντερνετ στην καραντίνα»

Τι λέει στο star.gr η συγγραφέας του βιβλίου «How to make money online»

Όλα όσα είπε η νεαρή συγγραφέας Αφροδίτη Τσικούδα 

Πώς μπορείς να βγάλεις χρήματα μέσα από το σπίτι σου; Την απάντηση υπόσχεται μία 19 χρονη φοιτήτρια στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών στο ΠΑΜΑΚ, η οποία μέσα στην καραντίνα έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «How to make money online». Σε αυτό η νεαρή συγγραφέας Αφροδίτη Τσικούδα περιγράφει αναλυτικά βήμα- βήμα, όλα όσα πρέπει να κάνει κάποιος για να αποκτήσει εισόδημα online. 

«Οι ώρες που κάποτε αφιέρωνα στο να βλέπω ταινίες και σειρές αντικαταστάθηκαν από τη συγγραφή. Με την καραντίνα υπήρχε αναμφισβήτητα πολύς χρόνος. Για να νιώσω καλύτερα μέσα μου άρχισα να ψάχνω καλύτερα τα ενδιαφέροντα μου και έτσι έμαθα πολλά για τη διαχείριση και τη δημιουργία χρήματος και εισοδήματος», είπε στο star.gr η Αφροδίτη Τσικούδα.

Μείωση ενοικίου και τον Δεκέμβριο σε επαγγελματίες

Όπως αποκάλυψε, έγραψε το βιβλίο αφότου πρώτα δοκίμασε η ίδια όλους τους τρόπους που περιγράφει σε αυτό και είδε ότι απέδιδαν καρπούς. Σήμερα βλέπει το βιβλίο της να πωλείται ανά τον κόσμο σε παγκοσμίως γνωστά βιβλιοπωλεία όπως το Google books, το Barnes & Noble στην Αμερική, μέχρι και στην Ταϊβάν.

 Η νεαρή συγγραφέας Αφροδίτη Τσικούδα

Η ίδια μοιράστηκε με το star.gr έξι tips για βγάλεις εύκολα χρήματα από τον καναπέ σου.

Δώσε φωνή στα βιβλία

Σύμφωνα με την κ. Τσικούδα ένας δημιουργικός τρόπος για να δεις χρήματα να μπαίνουν στο πορτοφόλι σου όσο κάθεσαι κλεισμένος στο σπίτι, είναι μέσα από την ιστοσελίδα voices.com. Πρόκειται για μία πλατφόρμα στο διαδίκτυο, στην οποίο ουσιαστικά πληρώνεσαι για να διαβάσεις ένα βιβλίο και να δημιουργήσεις ένα audiobook.

«Μπορείς να βγάλεις 200 με 300 δολάρια αν ηχογραφήσεις μία ώρα. Συνεπώς ένα βιβλίο που για να ηχογραφηθεί χρειάζεται κατά μέσο όρο τέσσερις με έξι ώρες μπορεί να σου αποφέρει μέχρι και 1.500 δολάρια», είπε.

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς και πότε θα καταβληθεί φέτος - Τι είπε ο Βρούτσης

Εξηγώντας τη διαδικασία σημείωσε ότι κάθε επίδοξος αφηγητής (audio author) ανεβάζει στην αρχική του σελίδα στην πλατφόρμα κάποιες φωνητικές αναρτήσεις των 30 δευτερολέπτων, τις οποίες στη συνέχεια ακούν οι ενδιαφερόμενοι εκδοτικοί οίκοι. Οι τελευταίοι θα επιλέξουν βάσει άρθρωσης, χροιάς ή προφοράς τον κατάλληλο audio author για το βιβλίο τους.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει απαραίτητα να διαθέτεις στο σπίτι σου ένα μικρόφωνο.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχεται πληρωμή με τον μήνα

Online Διδασκαλία 

Ένας άλλος τρόπος για να βγάλεις χρήματα σύμφωνα με την κ. Τσικούδα είναι μέσα από το online teaching και διάφορες πλατφόρμες που υποστηρίζουν την online διδασκαλία όπως το udemy.com.

«Στην ουσία δημιουργείς και ανεβάζεις ένα βίντεο όπου παρουσιάζεις τα ενδιαφέροντά σου ή πράγματα τα οποία γνωρίζεις πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια όσοι θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο «μάθημα», θα πληρώσουν ένα ποσό», εξήγησε. 

Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα των 800 ευρώ

Όπως πρόσθεσε, το ύψος των «διδάκτρων» διαφέρουν από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, αλλά είναι περίπου στα οχτώ δολάρια για κάθε μισή ώρα βιντεο-μαθήματος.

«Υπάρχουν και μαθήματα μέσω live streaming, όπου οι μαθητές ορίζουν μία συγκεκριμένη ώρα για να παρακολουθήσουν το μάθημα σε ζωντανή μετάδοση», συμπλήρωσε. 

Το βιβλίο της Αφροδίτης Τσικούδα

Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή δεν έχει μεγάλη απόκλιση, ωστόσο η διαφορά είναι ότι εάν ο «μαθητής» αργήσει για περισσότερο από τρία λεπτά, τότε εσύ ως καθηγητής μπορείς να βγεις από την πλατφόρμα και να πληρωθείς 4 δολάρια για το χρόνο σου. 

Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάποιο πτυχίο συναφές με το αντικείμενο, το οποίο θα διδάξεις.

Πότε έρχεται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 - Ποιοι τη Δικαιούνται 

«Μάζεψε πόντους σερφάροντας»

Ένας τρίτος τρόπος για να βγάλεις χρήματα από το σπίτι σου, είναι μέσω του swagbucks. Όπως εξήγησε η κ. Τσικούδα πρόκειται για μία ιστοσελίδα στην οποία σκοπός σου είναι να μαζέψεις όσους περισσότερους πόντους μπορείς, τους οποίους στη συνέχεια μπορείς να εξαργυρώσεις είτε σε κουπόνια, είτε σε χρήματα μετρητά ή και στο paypal.

«Μπορείς να μαζέψεις πόντους είτε σερφάροντας στο δικό τους browser, βλέποντας βίντεο ή ταινίες, είτε κατεβάζοντας στο κινητό εφαρμογές ή on line παιχνίδια, τα οποία καλείσαι να δοκιμάσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», είπε.

Άνοιξαν σήμερα τα εποχικά καταστήματα

Σύμφωνα με την ίδια, 100 πόντοι από το swagbucks ισοδυναμούν με ένα δολάριο.

«Μπορείς να βγάλεις εύκολα χρήματα, γιατί ο χρόνος περνάει γρήγορα. Για ένα βίντεο που θα σου δώσει περίπου 20 πόντους θα χρειαστείς περίπου δέκα λεπτά», πρόσθεσε.

Στα θετικά είναι ότι επιλέγεις εσύ, ποιο βίντεο θα παρακολουθήσεις σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σου. 

Lockdown: Μέχρι εννέα άτομα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Facebook Marketplace

Το Facebook Marketplace αποτελεί σύμφωνα με την κ. Τσικούδα μια ακόμη πρόταση για να αυξήσεις το εισόδημά σου. Πρόκειται για έναν προορισμό στο Facebook, μέσα από τον οποίο μπορείς να πουλήσεις σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή αγοράς, μεταχειρισμένα προϊόντα.

«Μπορείς να πουλήσεις από ένα κινητό μέχρι και ολόκληρα έπιπλα. Πολύ εύκολα αναρτάς το προϊόν σου και μπορείς να βγάλεις ένα ποσό για κάτι που δε θα χρησιμοποιήσεις πλέον», σημείωσε.

Πώς μπορούν τα παιδιά να σώσουν παππούδες και γιαγιάδες από το εγκεφαλικό

Η ίδια το δοκίμασε πουλώντας μία μεγάλη πλαστική πισίνα.

Είχα πάρει 800 ευρώ για μία πισίνα που την είχα αγοράσει περίπου στα 1.500 ευρώ, αλλά τα τελευταία χρόνια την είχα σπίτι και έπιανε χώρο.

Στα θετικά του Facebook Marketplace συγκαταλέγεται το γεγονός ότι μπορείς να επιλέξεις το γεωγραφικό εύρος στο οποίο θα προσφέρεις το προϊόν σου, οπότε μπορείς να επιλέξεις οι υποψήφιοι αγοραστές να βρίσκονται κοντά στην περιοχή σου. 

Kορωνοϊός: Πότε το μοριακό test μπορεί να βγάλει λάθος αποτέλεσμα

«Beta testing»

Σύμφωνα με την κ. Τσικούδα, ένας ακόμη τρόπος για να βγάλεις χρήματα όντας κλεισμένος στο σπίτι σου, είναι μέσα από το beta testing.

«Ουσιαστικά δοκιμάζεις προϊόντα, όπως μία κρέμα που σου στέλνουν εταιρείες, τα αξιολογείς και πληρώνεσαι για αυτό», είπε. 

Όπως πρόσθεσε, η αξιολόγηση μπορεί να γίνει είτε μέσα από μία 20λεπτη βιντεοκλήση με την εταιρεία, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρεις τις παρατηρήσεις σου για το προϊόν, είτε συμπληρώνοντας μόνος ένα ερωτηματολόγιο διάρκειας 20 λεπτών της ώρας. 

Στην πρώτη περίπτωση θα πληρωθείς 60 δολάρια, ενώ στη δεύτερη θα πάρεις δέκα δολάρια.

Πούλησε τις φωτογραφίες σου με τα ηλιοβασιλέματα

Ένας ακόμη τρόπος που σίγουρα δε θα σε κάνει πλούσιο, αλλά μπορεί να σου αποφέρει κάποια χρήματα, είναι σύμφωνα με την κ. Τσικούδα πουλώντας φωτογραφίες και βίντεο μέσα από την εφαρμογή shutterstock. 

«Μπορείς λοιπόν να πουλήσεις φωτογραφίες τις οποίες έχεις βγάλει ο ίδιος, είτε από ωραία τοπία ή ακόμα και με τον εαυτό σου και να πληρωθείς για αυτές».

Στα αρνητικά είναι ότι τα ποσά που μπορείς να βγάλεις είναι μικρά, καθώς μία εικόνα κοστίζει από 25 μέχρι 38 σεντς του ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top