Πότε έρχεται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 - Ποιοι τη Δικαιούνται 

Πότε ξεκινούν οι καταβολές 

Δείτε τι δήλωσε για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας 

Η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 περιλαμβάνεται στα νέα μέτρα στήριξης που θα δοθούν το νέο έτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.   

Κορωνοϊός: Επεκτείνονται και τον Δεκέμβριο τα μέτρα οικονομικής στήριξης

Κριτήριο για την επιστρεπτέα προκαταβολή  5 είναι η πτώση τζίρου το διάστημα Σεπτέμβρίος - Δεκέμβριος 2020 και αναμένεται να καταβληθεί σταδιακά από τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το  50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται.  

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν οι επιχειρήσεις τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση και στην προκαταβολή επιστρεπτέα 5 είναι να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Επίδομα θέρμανσης για φυσικό αέριο και καυσόξυλα ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα ενημερωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες για τις λεπτομέρειες της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 και για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Με «κόφτη» η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ποιοι θα αποκλειστούν

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αυτή τη φορά και οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Στο ύψος της ενίσχυσης που καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο που θα εφαρμοστεί, θα συνυπολογίζεται ολόκληρη η περίοδος Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου και θα προσαρμόζεται ανάλογα και με το ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.

Δίνεται έτσι η  δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να αιτηθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 να λάβουν την ενίσχυση για το σύνολο του ποσού, όπως, επίσης, και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ως προς τα δεδομένα που καταχωρήθηκαν κατά την προηγούμενη δήλωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top