Μείωση ενοικίου και τον Δεκέμβριο σε επαγγελματίες

Και σε εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης και φοιτητές η μείωση ενοικίου

Δείτε τα μέτρα στήριξης, που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τον Νοέμβριο  

Και τον Δεκέμβριο θα ισχύσει η μείωση ενοικίου, στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, σύμφωνα με τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας. 

Σε ποιες επιχειρήσεις ισχύει η μείωση ενοικίου 40% για Νοέμβριο

Όπως αναφέρει η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, οι  επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες  δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα και  τον μήνα  Δεκέμβριο. 

Το μέτρο της μείωσης των ενοικίων θα ισχύσει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, όπως και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών των οικογενειών που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Επεκτείνονται και τον Δεκέμβριο τα μέτρα οικονομικής στήριξης

Σύμφωνα με το μέτρο,  στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και στους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης,  το 50% της ζημίας τους τον μήνα Δεκέμβριο, από την υποχρεωτική μείωση ενοικίου, θα καταβάλλεται στους δικαιούχους και θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση που θα λάβουν οι εκμισθωτές θα είναι όχι μόνο αφορολόγητη αλλά και ακατάσχετη και μη συμψηφιζόμενη με άλλες υποχρεώσεις του δικαιούχου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top