Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχεται πληρωμή με τον μήνα

Μέσω της πλατφόρμας myCAR η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Προς παράταση, πιθανόν έως τα τέλη Ιανουαρίου, οδεύουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες η απόφαση για την παράταση στη διορία για την πληρωμή τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ, για 12 μήνες, ανεξάρτητα από τη χρήση του οχήματος.

Ολοταχώς προς παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το 2021 πιο νωρίς από τις άλλες χρονιές η δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας για τα καινούργια οχήματα

Δεδομένου ότι φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, η κατάθεση των πινακίδων θα γίνει ηλεκτρονικά, οι πολίτες θα μπορούν να πληρώσουν τους υπόλοιπους μήνες του έτους και να ξαναβάλουν τις πινακίδες στο όχημα, χωρίς ταλαιπωρία.

Παράδειγμα

Έστω ότι ιδιοκτήτης οχήματος καλείται να καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ για το 2021. Εάν καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες και αποφασίσει να κυκλοφορήσει το όχημά του από τον Μάιο του 2021, θα κληθεί να καταβάλλει αναλογικά τα τέλη για τους 8 μήνες που απομένουν για τη λήξη του έτους, δηλαδή (240 δια 12 επί 8, ίσον) 160 ευρώ.

Μέσω της πλατφόρμας myCAR η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Το 2021 για πρώτη φορά καθιερώνεται φέτος η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας με τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν τον αριθμό πινακίδων και το σημείο ακινησίας του οχήματος και να απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Φέτος η κατάθεση των πινακίδων θα γίνει ψηφιακά

Η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκίνητων θα γίνεται με λίγα κλικ στον υπολογιστή, μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, η οποία αναμένεται να ανοίξει σύντομα.

O φορολογούμενος θα δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ θα κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Τέλη κυκλοφορίας: Οι τρεις τρόποι πληρωμής

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται αυστηρά να το μετακινήσει.

Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται, ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια.

Σημειώνεται πως όχημα, το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία, θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top