Τέλη κυκλοφορίας 2021: Η κατάθεση των πινακίδων θα γίνει ψηφιακά

Πρόστιμα έως 30.000 ευρώ σε όσους κυκλοφορήσουν παράνομα

Δείτε τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων, μιλώντας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στον Σκάι

Ηλεκτρονική θα μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, χωρίς επίσκεψη στην εφορία, όσοι φορολογούμενοι θέλουν να αποφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021, τα οποία πήραν παράταση για την πληρωμή τους έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχεται πληρωμή με τον μήνα

Στην ειδική πλατφόρμα «MyCar», την οποία θα δημιουργήσει σύντομα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση αποστολής τους στην εφορία.

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας για τα καινούργια οχήματα

Η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκίνητων θα γίνεται με λίγα κλικ στον υπολογιστή.

Ο φορολογούμενος θα δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ θα κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Τέλη κυκλοφορίας: Οι τρεις τρόποι πληρωμής

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται αυστηρά να το μετακινήσει. Η διάταξη θα προβλέπει βαριές «καμπάνες», σε όσους μπουν στον πειρασμό να κυκλοφορήσουν το όχημά τους.

Τέλη Κυκλοφορίας: Ηλεκτρονικά η κατάθεση των πινακίδων

Το πρόστιμο θα ξεκινά από 10.000 ευρώ, σε όσους πιαστούν για πρώτη φορά να κυκλοφορούν παράνομα το όχημά τους, και θα ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ, εάν κάνουν για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος.

Σημειώνεται πως όχημα, το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία, θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top