Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας για τα καινούργια οχήματα

Θα αφορά όσα κυκλοφορήσουν από 1/1/2021

Αυτοκίνητα

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα νέα οχήματα φέρνει το νέο ευρωπαϊκό πρότυπο μέτρησης ρύπων (WLTP).

Το νέο πρότυπο, θα εφαρμόζεται για τα οχήματα που θα ταξινομηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση/ΕΟΧ από το νέο έτος, δηλαδή από 1/1/2021.

Τέλη κυκλοφορίας: Οι τρεις τρόποι πληρωμής

Με βάση το WLTP, οι μετρούμενοι ρύποι ανά όχημα είναι υψηλότεροι σε σχέση με το προηγούμενο πρότυπο και θα υπολογιστούν βάση ενός νέου πίνακα, που διαμόρφωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Τέλη Κυκλοφορίας: Ηλεκτρονικά η κατάθεση των πινακίδων

Στόχος είναι να μην υπάρξουν σχεδόν καθόλου αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, που βαρύνουν τους κατόχους των ΙΧ.

Συγκεκριμένα, τα νέα οχήματα θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους, όπως θα προκύπτουν από τον ακόλουθο πίνακα:

Πίνακας τελών κυκλοφορίας με βάση ρύπους, κυκλοφορία έως 2020

Ο πίνακας υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας βάσει των ρύπων, ο οποίος ισχύει για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 1/11/2010 έως 31/12/2020

Για τα οχήματα, που έχουν ταξινομηθεί από τον Νοέμβριο του 2010 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, θα παραμείνει σε ισχύ ο πίνακας, που εφαρμόζεται και σήμερα για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας:
Πίνακας τελών κυκλοφορίας με βάση ρύπους, κυκλοφορίας από 2021 και μετά

Ο πίνακας υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας βάσει των ρύπων, ο οποίος ισχύει για οχήματα με πρώτη ταξινόμηση από 1/1/2021 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top