Ολοταχώς προς παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 

Προσοχή στις αλλαγές στους κανόνες ακινησίας για τα Ι.Χ.

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας εξετάζεται ήδη στο οικονομικό επιτελείο, ενώ με τροπολογία που ήρθε σήμερα στη Βουλή προβλέπεται αλλαγή του τρόπου παράδοσης πινακίδων και τσουχτερά πρόστιμα στους πονηρούς. 

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας στο Taxis Net!  

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο οικονομικός συντάκτης του Star Γιώργος Παππούς, προς το τέλος του Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί η παράταση της προθεσμίας πληρωμής, πιθανότατα για τουλάχιστον ένα μήνα. 


Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας για τα καινούργια οχήματα

Ως προς τις πινακίδες, ο κορωνοϊός επιβάλλει την αλλαγή του τρόπου δήλωσης ακινησίας οχημάτων, αφού το τελευταίο που θα ήθελε η κυβέρνηση, είναι ο συνωστισμός πολιτών στα γκισέ της εφορίας. 

Στο τέλος του μήνα θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα, στην οποία θα υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις ακινησίας. Οι κάτοχοι των ΙΧ θα δηλώνουν συγκεκριμένο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος και στη συνέχεια θα αφαιρούν και θα φυλάνε τις πινακίδες. 

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Φέτος η κατάθεση των πινακίδων θα γίνει ψηφιακά

Αν κάποιοι σκέπτονται πονηρά ότι μπορούν να κυκλοφορούν, αφού δεν θα έχουν παραδώσει πινακίδες, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν: το πρόστιμο είναι 10.000 ευρώ και τριπλασιάζεται στην περίπτωση υποτροπής! Προσοχή χρειάζεται στο ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να εντοπιστεί σε διαφορετική θέση στάθμευσης από τη δηλωμένη καθώς  αυτό συνιστά παράνομη κυκλοφορία και θα επισύρει πρόστιμο.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top