Στα μαλακά οι απαγωγείς Λεμπιδάκη: Σύντομα εκτός φυλακής οι περισσότεροι

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν

Το καλό της πρόσωπο έδειξε η δικαιοσύνη στους απαγωγείς του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης του επέβαλε μικρότερες ποινές σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. 

Το δικαστήριο αθώωσε τρεις από τους συνολικά 12 κατηγορουμένους, ενώ οι υπόλοιποι εννιά πολύ σύντομα θα βρεθούν κι εκείνοι εκτός φυλακής. 

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ζήτησε επιείκεια για τους κατηγορούμενους το θύμα

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν, και οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 8 έτη -όταν πρωτόδικα είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης που έφτασαν τα 26 έτη- είναι:

  • Συνολική ποινή κάθειρξης 7 έτη, στον 46χρονο Ρεθυμνιώτη, ιδιοκτήτη της μάντρας με τα σκραπ. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Συνολική ποινή φυλάκισης 5 έτη, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα στον 43χρονο τελευταίο φύλακα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τον αποκαλούμενο «Σκοπιανό» Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 2 μηνών.
  • Συνολική ποινή κάθειρξης 7 έτη επιβλήθηκε και στον 47χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 4 μηνών.
  • Σε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο ο 25χρονος Σφακιανός, ο «Βενιαμίν» των κατηγορουμένων, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών .
  • Συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών επιβλήθηκε στον 49χρονο αγρότη από το Ρέθυμνο, τον αποκαλούμενο «παππού». Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών.
  • Σε 7 έτη συνολική ποινή κάθειρξης καταδικάστηκε ο 63χρονος μεσίτης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, 2 μηνών και 20 ημερών.
  • Συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 10 μηνών επιβλήθηκε στον 48χρονο ακτιβιστής από το Ρέθυμνο, τον αποκαλούμενο «Ευγένιο», που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 26 ετών .
  • Σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών (τη μεγαλύτερη) καταδικάστηκε ο 48χρονο Ρεθυμνιώτη που διαμένει στην Αθήνα και φέρεται ως ηγετικό στέλεχος. Η πρωτόδικη ποινή του ήταν κάθειρξη 26 ετών και 4 μηνών.
  • Τέλος το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών, τον 51χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε ζητήσει την επιείκεια του δικαστηρίου για όσους από τους τους κατηγορουμένους είχαν δείξει μεταμέλεια. 

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Αυτές είναι οι ποινές στους 12 κατηγορούμενους

«Με βλέπετε, είμαι απόλυτα καλά. Θα ήθελα να παρακαλέσω το δικαστήριο στους ανθρώπους που έχουν ομολογήσει κι έχουν δείξει μεταμέλεια, να επιδείξετε επιείκεια στον καταλογισμό της ποινής», είχε πει στο δικαστήριο, προσθέτοντας πως «αν δεν ήταν 3-4 να μου κρατάνε συντροφιά και να μιλάμε, δε θα ήμουν σήμερα απόλυτα υγιής, σωματικά και ψυχικά».

Απαγωγή Λεμπιδάκη:«Έκανα μπάνιο μόνο τέσσερις φορές και άλλαξα ρούχα τρεις»

Ο επιχειρηματίας απήχθη τον Μάρτιο του 2017 και κρατήθηκε όμηρος για περισσότερο από έξι μήνες, μέχρι που η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον απελευθερώσει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top