Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ζήτησε επιείκεια για τους κατηγορούμενους το θύμα

Έδειξε μεγαλείο ψυχής μπροστά στους απαγωγείς του

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ξεκίνησε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με όσα είπε για κάποιους από τους κατηγορουμένους. 

Σύμφωνα με το Cretalive, ο επιχειρηματίας που τον Μάρτιο του 2017 απήχθη και κρατήθηκε όμηρος για περισσότερο από έξι μήνες, στάθηκε απέναντι από τους απαγωγείς του και με μεγαλείο ψυχής ζήτησε από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια σε κάποιους από αυτούς. 

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Αυτές είναι οι ποινές στους 12 κατηγορούμενους

Αρχικά ο επιχειρηματίας είπε στο δικαστήριο πως όλον αυτόν τον καιρό που ήταν όμηρος, προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό του. 

«Δεν ήθελα να βλέπω, να ακούω, να ρωτάω... αυτό ήταν το εχέγγυο για να βγω από αυτήν την ιστορία ζωντανός» είπε. 

Υποστήριξε ακόμα πως οι απαγωγείς του ήταν ευγενικοί μαζί του και πως όταν την πρώτη μέρα της απαγωγής του κάποιος από αυτούς τον τράβηξε με βία, ο αρχηγός τον επανέφερε στην τάξη. 

Απαγωγή Λεμπιδάκη:«Έκανα μπάνιο μόνο τέσσερις φορές και άλλαξα ρούχα τρεις»

Μάλιστα η καλοσύνη με την οποία μίλαγε για τους απαγωγείς έκανε τον πρόεδρο της έδρας να απορήσει. 

«Πιστεύω ότι σε κάθε άνθρωπο, αν δεν έχει γεννηθεί κακούργος, αναπτύσσεται ένα συναίσθημα συμπόνιας», είπε ο Μ. Λεμπιδάκης.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια συμπόνοιας μίλησε για τον αποκαλούμενο «Ευγένιο», για τον «παππού» και για τον ιδιοκτήτη της μάνδρας, όπου κρατούταν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Νέα στοιχεία έναν χρόνο μετά την απελευθέρωσή του

«Αν δεν ήταν 3-4 να μου κρατάνε συντροφιά και να μιλάμε, δε θα ήμουν σήμερα απόλυτα υγιής, σωματικά και ψυχικά».

Ειδικά για τον «Ευγένιο» μίλησε με τα καλύτερα λόγια, ενώ αναφέρθηκε και στη συμπαράσταση που του έδειξε ο «παππούς» στις δύσκολες στιγμές που περνούσε τους μήνες της ομηρείας του. Όσο για τον ιδιοκτήτη της μάνδρας υποστήριξε πως πιστεύει πως όντως εκβιάστηκε γι’ αυτό μπλέχτηκε στην απαγωγή και πως πραγματικά ήθελε να τον βοηθήσει. 

Συλλήψεων συνέχεια για την απαγωγή Λεμπιδάκη! Στα χέρια της αστυνομίας ο φερόμενος «εγκέφαλος»

Με καλά λόγια μίλησε και για τον «φύλακά» του από τη Θεσσαλονίκη, τον οποίο χαρακτήρισε τον «τελευταίο τροχό της αμάξης», ενώ μετά το τέλος της κατάθεσής του ζήτησε από τον πρόεδρο να του επιτρέψει να κατεβάσει τη μάσκα και είπε:

«Με βλέπετε, είμαι απόλυτα καλά. Θα ήθελα να παρακαλέσω το δικαστήριο στους ανθρώπους που έχουν ομολογήσει κι έχουν δείξει μεταμέλεια, να επιδείξετε επιείκεια στον καταλογισμό της ποινής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top