Απαγωγή Λεμπιδάκη:«Έκανα μπάνιο μόνο τέσσερις φορές και άλλαξα ρούχα τρεις»

Χαμογελαστός χαιρέτισε τους απαγωγείς του ο επιχειρηματίας

Τα όσα έζησε τις 186 μέρες της ομηρίας του εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου ο επιχειρηματίας, στράφηκε προς τους απαγωγείς του, τους χαμογέλασε και τους είπε «Χαίρετε», ενώ εκείνοι κούνησαν απλά τα κεφάλια τους. 

Αυτός είναι ο 39χρονος που συνελήφθη για την απαγωγή Λεμπιδάκη – «Μίλησε» το κρησφύγετο

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λεμπιδάκη: «Μίλησε» το κρησφύγετο – Νέα σύλληψη

«Με ρώτησε ο ένας αν είμαι τσιπαρισμένος. Φαίνεται το είχε δει σε ταινία του Σταλόνε», είπε αρχικά ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε αν είχε διαβάσει για απαγωγές καθώς ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος εκείνος απάντησε:

«Όχι, μόνο από ταινίες είχα δει».

Σε ερώτηση για τις συνθήκες ομηρείας του ο επιχειρηματίας ήταν αποκαλυπτικός. 

Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Πέρασα έναν Γολγοθά» - Τι είπε ο επιχειρηματίας για την απαγωγή του

«Ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».

Όπως είπε, το πρώτο του μπάνιο το έκανε μέσα σε μια σκάφη, ενώ είχε δεμένο το ένα του χέρι, ενώ τόνισε ότι οι δύο κατηγορούμενοι από το Ρέθυμνο ήταν εκείνοι που τον παρηγορούσαν και τον καθησύχαζαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του. 

Tο «φιλμ» της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη – Τα «κλουβιά», οι «γατούλες» και τα «βαφτίσια»

«Αυτοί που ήρθα σε επαφή ήταν κακοποιοί, αλλά όχι δολοφόνοι», είπε προσθέτοντας ότι στόχος του αρχηγού των απαγωγέων ήταν να σπάσει το ρεκόρ λύτρων που έχει δοθεί ποτέ. 

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τόνισε ότι θα «υπάρξει δικαιοσύνη με την ασπίδα της κοινωνίας», αναφερόμενος στη στήριξη που είχε η οικογένειά του όλο το διάστημα της απαγωγής του, ενώ όταν οι δικαστές του είπαν ότι είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, εκείνος απάντησε: «ο άνθρωπος προσαρμόζεται».

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top