Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λεμπιδάκη: «Μίλησε» το κρησφύγετο – Νέα σύλληψη

Ένας 39χρονος άντρας είχε αφήσει τα αποτυπώματά του στο παράθυρο της μάντρας-φυλακής του επιχειρηματία - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ; 20:51

Κι άλλα βήματα έκαναν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η αστυνομία βρήκε τα αποτυπώματα ενός 39χρονου άντρα στα παράθυρα του κρησφύγετου που κρατούνταν όμηρος ο επιχειρηματίας, πριν απελευθερωθεί.

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Πέρασα έναν Γολγοθά» - Τι είπε ο επιχειρηματίας για την απαγωγή του

Οι συνεργοί του τον είχαν βάλει να καλύψει τα παράθυρα αυτά κι έτσι άφησε τα αποτυπώματά του πάνω τους.

Ο άντρας, γνωστός για οικονομικά αδικήματα, δεν είναι κρητικής καταγωγής και συνελήφθη. Αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα αύριο, Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνουν δακτυλικά αποτυπώματα στη «φυλακή» του Λεμπιδάκη

Οι αστυνομικοί δεν επαναπαύονται στη σύλληψη αυτή και εξετάζουν πολύ προσεκτικά οποιοδήποτε νέο στοιχείο μπορεί να προκύψει.

Το χρονικό της απαγωγής

Ήταν το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, όταν το όχημα του 54χρονου επιχειρηματία εντοπίστηκε τρακαρισμένο στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα.

Την ίδια ημέρα η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για δύο αυτοκίνητα που καίγονταν, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκτιμάται ότι το ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε για να εμβολίσουν το όχημα του επιχειρηματία, ενώ στο δεύτερο τον επιβίβασαν αρχικά μέχρι να φτάσουν στο σημείο, όπου έκαψαν και τα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν με άλλο.

Διαβάστε επίσης: Στο φως οι επιστολές που υπέγραφε με το αίμα του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες εκείνη την ημέρα, δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στο κρησφύγετο των δραστών.

Το πρώτο sms

Εννιά μέρες μετά την εξαφάνιση του επιχειρηματία, οι απαγωγείς στέλνουν το πρώτο sms στο κινητό του αδελφού του, ζητώντας λύτρα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η οικογένεια ενημερώνει ότι αδυνατούσε να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Ακολούθησαν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους αδίστακτους κακοποιούς, οι οποίοι τελικά «έριξαν» τις απαιτήσεις τους στα 18 εκατ. ευρώ. Και πάλι όμως η οικογένεια είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ και περίμενε την επόμενη κίνηση των απαγωγέων.

Συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις και σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των λύτρων έφτασε στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Έμενε να αποδειχτεί ότι ο επιχειρηματίας είναι ακόμη ζωντανός για να γίνει η “ανταλλαγή”.

Το USB

Στις 25 Απριλίου, οι απαγωγείς άφησαν ένα USB σε σημείο της Κρήτης, το οποίο περιείχε βίντεο με μήνυμα του Μιχάλη Λεμπιδάκη προς την οικογένεια του.

Στο βίντεο ο επιχειρηματίας διαβεβαίωνε τους οικείους του ότι είναι καλά στην υγεία του και τους ζητούσε να συνεργαστούν με τους απαγωγείς του. Μάλιστα, στο βίντεο αναφερόταν και σε ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων, για να αποδειχτεί ο χρόνος μαγνητοσκόπησης του μηνύματος.

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Λεμπιδάκης: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που κρατούσαν όμηρο οι απαγωγείς για 6 ολόκληρους μήνες

Από τότε όμως η επικοινωνία σταμάτα. Οι απαγωγείς παύουν ξαφνικά την οποιαδήποτε προσπάθεια συναλλαγής με την οικογένεια και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η επιστολή της οικογένειας

Η οικογένεια δημοσιοποιεί μια επιστολή της στα μέσα Ιουνίου, στην οποία κάνει γνωστό ότι 53 μέρες μετά το θρίλερ και αφού δεν είχαν νέα για την κατάσταση του επιχειρηματία, σταματούν τις διαπραγματεύσεις.

Στα τέλη του ίδιου μήνα, οι δράστες στέλνουν ένα ηχογραφημένο μήνυμα του Μιχάλη Λεμπιδάκη στους συγγενείς του. Σε αυτό ουσιαστικά εξιστορούσε στους συγγενείς του είδηση που είχε δει σε τηλεοπτικό δελτίο την προηγούμενη ημέρα και παράλληλα ζητείτο το ποσό μαμούθ των 50-70 εκατ. ευρώ. Η απάντηση τις οικογένειας ήταν συγκεκριμένη: ήταν αδύνατον να συγκεντρωθούν τόσα χρήματα.

Διαβάστε επίσης: Μ. Λεμπιδάκης: «Με είχαν πάντα δεμένο σαν το σκυλί» - Η κατάθεση του επιχειρηματία στην αστυνομία

Στα τέλη Σεπτεμβρίου και αφού μάλλον οι απαγωγείς πείστηκαν πως η οικογένεια δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα χρήματα, διαμηνύουν πως είναι διατεθειμένοι να ρίξουν κι άλλο τις απαιτήσεις τους ώστε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να αφεθεί ελεύθερος. Κάπως έτσι, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους απαγωγείς και την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top