Tο «φιλμ» της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη – Τα «κλουβιά», οι «γατούλες» και τα «βαφτίσια»

Καρέ από βιντεοσκοπήσεις και τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δραστών στο φως της δημοσιότητας

Άγνωστες πτυχές της απαγωγής  του Μιχάλη Λεμπιδάκη βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Καρέ από βιντεοσκοπήσεις του ταλαιπωρημένου επιχειρηματία και τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δραστών, αποκαλύπτουν τις δραματικές ώρες του ίδιου και της οικογένειάς του, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ομηρείας του.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βιντεοσκοπείται από τους απαγωγείς του, στέλνοντας απόδειξη ζωής στην οικογένειά του. Στα στοπ καρέ, που δημοσιεύει το Έθνος, ο επιχειρηματίας μετά βίας αναγνωρίζεται. Δείχνει πολύ αδύνατος και ιδιαίτερα καταπονημένος. Στόχος των αδίστακτων απαγωγέων, ήταν -φυσικά - μ΄αυτή την εικόνα, ν' ασκήσουν ψυχολογική πίεση στους δικούς του.

Μηνύματα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης μεταξύ των απαγωγέων και της οικογένειας Λεμπιδάκη, αποκαλύπτουν - για μία ακόμη φορά - τη σκληρότητα των δραστών, που τα ήθελαν όλα...αλλά έχασαν τα πάντα!

«Δώστε αυτά που ζητήσαμε και αφήστε την Αστυνομία. Η Αστυνομία δεν έχει να χάσει τίποτα, ούτε τον γιο της, ούτε τον άντρα της, ούτε τον πατέρα της. Εσείς έχετε να χάσετε. Όχι κόλπα και απάντηση τώρα. Αμέσως!»

Οι συγγενείς του επιχειρηματία προσπαθούσαν ν'  αντέξουν σ΄ένα παιχνίδι για γερά νεύρα.

«Άνθρωπέ μου,είτε 100 είτε 10 μου ζήταγες, δεν βρίσκονται αυτά τα μετρητά. Έχουμε εξαντλήσει τα πάντα. Δεν κοιμόμαστε» απαντούσε η οικογένεια.

Οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να παρακολουθούν τα επτά άτομα που συνελήφθησαν, αρκετό καιρό πριν. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τον "κοριό" της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν οι αναφορές σε "κλουβιά" και "γατούλες" είναι συνθηματικές.

Συνομιλία των απαγωγέων

-Έξω, επάνω στρογγυλό που έχει στην είσοδο, σου έχω αφήσει σκεπασμένες τις γατούλες.

-Ναι.

-Μην τις βγάλεις ακόμα, κάποιες είναι πολύ ζωηρές κλπ. Να τις βγάλεις πιο αργά, μετά τις 10.00 και να βάλεις φαγάκι να φάνε, ειδικά τα μικρά μ΄ενδιαφέρουν να φάνε.

-Ωραία.

-Τις λυπάμαι, που είναι στο κλουβί μέχρι αργά. Σε κανένα δίωρο να βγούνε. Αύριο που θα έρθω, άφησέ μου κάπου τα κλουβάκια, εδώ πίσω από την πόρτα.

Αινιγματική είναι μία ακόμη στιχομυθία, στην οποία γίνεται λόγος για "βαφτίσια" και "παϊδάκια". Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν κάποια σημεία των συνομιλιών, διακρίνοντας ποιες λέξεις είναι...κωδικές ονομασίες και ποιες όχι.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top