Ιερά Σύνοδος: Ορισμένοι με νευρωτικό τρόπο ασχολούνται με τη Θεία Κοινωνία

Κάνει λόγο για στοχοποίηση των ορθόδοξων χριστιανών και των κληρικών

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου για την κοίμηση του μητροπολίτη Λαγκαδά

Για στοχοποίηση των ορθόδοξων χριστιανών και των κληρικών κάνει λόγο η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα σχόλια που διατυπώθηκαν μετά την κοίμηση του Μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννη, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πέθανε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης από κορωνοϊό σε ηλικία 62 ετών

«Ορισμένοι δημοσιογράφοι ειρωνεύθηκαν με απολίτιστο τρόπο την εκδημία του και τη μαρτυρία της πίστεώς του στη Θεία Κοινωνία, ως να είχαν στοιχεία για την αιτία μεταδόσεως της νόσου. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θλίψη διαπιστώνει ότι ορισμένα ΜΜΕ δεν παύουν ποτέ να στοχοποιούν τους ορθόδοξους χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, ως ιδεολογικό αντίπαλό τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος από το κρεβάτι της εντατικής

Σε αντιδιαστολή, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος με τις Εγκυκλίους και τις ανακοινώσεις της ότι πάντοτε συνιστά πειθαρχία στα υγειονομικά μέτρα μέσα και έξω από τους ιερούς ναούς και ουδέποτε υποστήριξε τους αρνητές της πανδημίας.

Ακόμη, επισημαίνει ότι ουδέποτε διέδωσε ειδωλολατρικές απόψεις ότι οι ορθόδοξοι ιερείς ή γενικώς οι χριστιανοί δεν πρόκειται να νοσήσουν λόγω της ιδιότητάς τους. Αντιθέτως, υποστηρίζει ότι προτρέπει τους κληρικούς και τον πιστό λαό να τηρούν όσους περιορισμούς θεσμοθετούνται από το Κράτος και εισηγούνται οι επιστημονικοί σύμβουλοί του και αυτονόητα αποδέχεται τη σημασία και αποστολή της ιατρικής επιστήμης.

«Ορισμένοι επίδοξοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται αποκλειστικά με τη Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κορωνοϊού, σε πείσμα των επιδημιολογικών στοιχείων και αποφαίνονται ακόμα και για ζητήματα πίστεως "δογματίζοντας" δίχως καμία θεολογική γνώση και αρμοδιότητα» τονίζει η Ιερά Σύνοδος, σημειώνοντας ότι δεν είναι δικαίωμα ορισμένων να ζητούν την κρατική απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας ως «ανθυγιεινής», επειδή δεν πιστεύουν οι ίδιοι. 

Η ανακοίνωση καταλήγει με έκκληση για αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους ασθενείς, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και όσους αγωνίζονται για τη θεραπεία των ασθενών. «Το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα στην πανδημία συνεχίζει να προσεύχεται για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, ενώ και οι κληρικοί τελούν τη Θεία Λειτουργία προσφέροντας αναίμακτη θυσία στον Κύριο “υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς” και “υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας”».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top