Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος από το κρεβάτι της εντατικής

Τέσσερις κορυφαίοι ιεράρχες νοσούν και παραμένουν σε καραντίνα

Ο κορωνοϊός χτύπησε και τους μητροπολίτες της Ελλαδικής εκκλησίας. Τέσσερις κορυφαίοι ιεράρχες νοσούν και παραμένουν σε καραντίνα. Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος νοσηλεύεται στο δωμάτιο της εντατικής του Ευαγγελισμού και χαμογελαστός και ευδιάθετος υποδέχτηκε σήμερα την Πρέσβυ της Αλβανίας.

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Μη φοβού, μόνον πίστευε»

Ο αγαπητός σε όλους ιεράρχης έστειλε το  δικό του μήνυμα στο ποίμνιό του , ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που του συμπαραστάθηκε και προσευχήθηκε για κείνον: «Μη φοβού, μόνον πίστευε».

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Μη στεναχωριέστε, θα το ξεπεράσουμε»

«Μέχρι τώρα η υγεία του είναι θα έλεγα σταθεροποιημένη, παρουσιάζει κάποια ήπια προβλήματα που αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα, παρουσιάζει ένα χαμηλό πυρετό. Όλοι είμαστε δίπλα του και προσευχόμαστε γρήγορα να το ξεπεράσει και να γυρίσει στα καθήκοντά του» δήλωσε ο διοικητής του Ευαγγελισμού, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος. 

Έφτασε στον Ευαγγελισμό μέσα σε ειδική κάψουλα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Τέσσερις μητροπολίτες με κορωνοϊό

Ωστόσο, στην εκκλησία της Ελλάδας έχει σημάνει συναγερμός.  Ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος,  ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος και ο  επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, της μητρόπολης Ηλείας επίσης, νοσούν από κορωνοϊό. Το ίδιο και ένας ακόμη ιεράρχης, ο οποίος είναι μέλος της διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ήταν παρών στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σε  καραντίνα παραμένουν και εκείνοι που ήταν μαζί τους , όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

O μητροπολίτης Νέας Ιωνίας σε διαδικτυακή επικοινωνία του αποκάλυψε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έστειλε επιστολή στους αρμόδιους φορείς για να ανοίξουν οι ναοί τα Χριστούγεννα.  

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top