Εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές από το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Τι αναφέρει το ΦΕΚ που επανακυκλοφόρησε

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star τι ισχύει για τις μετακινήσεις στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ένα νέο καθολικό lockdown ισχύει από σήμερα στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Από το lockdown εξαιρούνται οι λαϊκές αγορές, σύμφωνα με το ΦΕΚ για τα απαγορευτικά μέτρα που επανακυκλοφόρησε.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Κλείνουν Λύκεια και ΑΕΙ

λαϊκές Θεσσαλονίκη - Σέρρες

Γενικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Μετακίνηση μόνο με sms

Τι ισχύει από σήμερα και για δύο εβδομάδες

Από τις 6 σήμερα το πρωί και για τις επόμενες 14 ημέρες οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των Σερρών αναγκάζονται να ξαναζήσουν σε διαφορετικές όμως συνθήκες τις... ημέρες του σκληρού και πολυήμερου lockdown της περασμένης άνοιξης καθώς επανέρχεται στην καθημερινότητά τους η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις τους, το λιανεμπόριο αναστέλλει και στις δύο περιοχές την δραστηριότητά του, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων και μόνο όσοι έχουν λόγους υγείας ή εργασίας θα μπορούν να μετακινούνται τις νύχτες (9μμ-5πμ).

Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια με τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν από την αρχή του σχολικού έτους. Είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Για τις μετακινήσεις από τις 5 το πρωί έως τις 9 το βράδυ οι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας.

SMS: Πώς θα μετακινούνται από αύριο σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη και δε χρειάζεται SMS.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top