Επίθεση στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Τον άρπαξαν από τον λαιμό

Κατέστρεψαν υπολογιστές και έγραψαν συνθήματα με σπρέι

Ομάδα 15 ατόμων φορώντας κουκούλες εισέβαλε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ, και τα έκανε «γυαλιά - καρφιά».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη απo τον λαιμό και στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 13:30 με τους δράστες να εισβάλλουν, να προπηλακίζουν τον πρύτανη και στη συνέχεια να προχωρούν σε βανδαλισμούς στα γραφεία της πρυτανείας. Οι άγνωστοι κατέστρεψαν υπολογιστές, εκτυπωτές, γραφεία και καρέκλες, ενώ έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑ

«Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30, ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.

Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top