Χρύση Αυγή: Έτσι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή

Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία σύλληψης των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής και τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί μέχρι να καταλήξουν στη φυλακή έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Βάιος Σύρρος.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μάχη των ποινών - Τα δύο σενάρια

Εάν η ποινή είναι χωρίς αναστολή, τότε ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών θα βγάλει το ένταλμα. Αμέσως το τμήμα αναζητήσεων θα κάνει τη σύλληψη και θα ακολουθήσει δύο πιθανές διαδρομές. 

Κατά την πρώτη διαδρομή, εάν στο ένταλμα ο εισαγγελέας έχει γράψει τη φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του, τότε ο κρατούμενος θα οδηγηθεί αρχικά στο Μεταγωγών και από εκεί με κλούβα θα μεταχθεί στη συγκεκριμένη φυλακή. 

Κατά τη δεύτερη διαδρομή, εάν όμως στο ένταλμα δεν υπάρχει γραμμένο το σωφρονιστικό κατάστημα, τότε οι αστυνομικοί θα μεταφέρουν αμέσως τον κρατούμενο ενώπιων του εισαγγελέα, ο οποίος και θα ορίσει σε ποια φυλακή θα μεταχθεί.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι όσοι κριθούν προφυλακιστέοι, θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ όπου θα τους γίνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στη συνέχεια θα πάνε στο Εφετείο όπου θα γίνει εκτέλεση ενταλμάτων και από εκεί θα οδηγηθούν στις φυλακές που θα αποφασίσει το δικαστήριο.

Σε ποια φυλακή θα μεταφερθούν; 

Aυτή τη στιγμή διαθέσιμη είναι μονο η 3η πτέρυγα των γυναικείων φυλακων Κορυδαλλού. Οι κρατούμενες έχουν μεταφερθεί στον Ελαιώνα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτά είναι τα κωμικοτραγικά ελαφρυντικά των χρυσαυγιτών

Η πτέρυγα όμως έχει γίνει Covid. Ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, κάλεσε την Πέμπτη την διευθύντρια των φυλακών προφανώς για να βρεθεί μια λύση.

Τα μέτρα κατά τη μεταγωγή τους

Τα μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταγωγή τους δεν θα απέχουν και πολύ από αυτά των μεταγωγών τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα και γιλέκα, δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, παρατηρητές της ΕΛ.ΑΣ. σε ταράτσες και δεκάδες με πολιτικά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top