Δίκη Χρυσής Αυγής: Η μάχη των ποινών - Τα δύο σενάρια

Τι προβλέπεται

Επί έξι ώρες σήμερα οι υπερασπιστές των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή προσπαθούσαν να πείσουν το δικαστήριο να μετριάσει τις βαριές ποινές των κακουργημάτων αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτά είναι τα κωμικοτραγικά ελαφρυντικά των χρυσαυγιτών

Ωστόσο το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί τους πάντες είναι πότε θα διαταχθεί η κράτηση των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε αυτό το στάδιο με το νέο ποινικό κώδικα αν και έχουμε καταδικαστική απόφαση οι δικαστές δε μπορούν να διατάξουν κάτι τέτοιο.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια

Δυο σενάρια κυριαρχούν στο πρώτο όταν επιβληθούν οι ποινές και στο δεύτερο μετά τις αναστολές εκτέλεσης των ποινών.

Αποκάλυψη Star: Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, μόλις εκδοθεί η απόφαση επί των ελαφρυντικών και επιβληθούν οι ποινές το δικαστήριο μπορεί με απόσπασμα της απόφασης να ζητήσει την κράτηση όσων καταδικάστηκαν μέχρι να πέσει η αυλαία της δίκης και να δούμε αν και ποιοι θα πάνε φυλακή.

Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο ειναι ότι η εντολή θα δοθεί μετά την απόφαση σε ποιους θα χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το εφετείο. Είναι δεδομένο τότε ότι όσοι καθίσουν στο εδώλιο μόλις τελειώσει η δίκη θα οδηγηθούν στη φυλακή.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top