Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτά είναι τα κωμικοτραγικά ελαφρυντικά των χρυσαυγιτών

Παρουσιάστηκαν ως αθώα, παρεξηγημένα λαϊκά παιδιά

Τρέχουν να τα μαζέψουν οι χρυσαυγίτες μετα την ιστορική απόφαση - κόλαφο που αναγνώρισε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Αν και οι ίδιοι δε φάνηκαν στο δικαστήριο, ζήτησαν μέσω των δικηγορών τους ελαφρυντικά που θα ζήλευαν ακόμα και οι καλύτεροι κωμικοί.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Ξαφνικά οι σκληροί των ταγμάτων εφόδου έγιναν φιλόζωοι, μουσικόφιλοι και τίμια λαϊκά παιδιά της εργατικής τάξης. Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θα προκαλούσαν γέλιο αν δεν είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Αποκάλυψη Star: Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Το ελαφρυντικό του Μιχαλολιάκου η παραγωγή… έργου

Ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος ανέφερε μέσω του δικηγόρου του ότι είχε παράξει.. έργο. Μάλιστα, ο συνήγορός του τόνισε ότι παρήγαγε κυρίως κοινοβουλευτικό έργο.

Άλλωστε, δεν έχανε ποτέ ευκαιρία να εκδηλώνει τον θαυμασμό του προς τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.

  Χρυσή Αυγή: Άλλαξε η πρόταση της εισαγγελέως - Για ποιους ζητά ελαφρυντικά

«Ο απώτερος στόχος είναι να κατακτήσουμε την εξουσία. Δεν υπαρχή άλλος έτσι. Το να πάρουμε την εξουσία ειναι να καταργήσουμε τη δημοκρατία δηλαδή. Κάπου λίγο πολύ δεν το κρύβω και προσωπικά», ανέφερε σε ομιλίες του.

Ο «παρεξηγημένος» Ηλίας Κασιδιάρης

Ο διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε ελαφρυντικά γιατί είναι… «παρεξηγημένος». 

Το 2011 στην Κρήτη παρεξηγήθηκε όταν απευθύνθηκε στους αστυνομικούς λέγοντάς τους «Θα έχεις εδώ πέρα νεκρούς, σου δίνω τον λόγο μου ότι θα έχεις. Με μένα μιλάτε, εγώ είμαι επικεφαλής. Όταν έρχονται τα οχήματα και τα σπάνε και σεις κάθεστε, είναι δυνατόν να κάνω εγώ εκδήλωση;», έλεγε.

Χρυσή Αυγή: Παραδόθηκαν στο Α.Τ. Περάματος δύο στελέχη της

Το ελαφρυντικό της Ζαρούλια

Η Ελένη Ζαρούλια ισχυρίστηκε ότι ο μόνος λόγος που διώχθηκε ήταν επειδή ειναι σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Δυστυχώς αν και ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη, ο αρχηγός έκρυβε καλά την ύπαρξη των ταγμάτων εφόδου. 

Εθελοντική αιμοδοσία, φιλοζωία και μουσικές ανησυχίες τα ελαφρυντικά των υπολοίπων

Ούτε ο Ηλίας Παναγιώταρος ήξερε κάτι για τα τάγματα εφόδου, επειδή ήταν απασχολημένος να κάνει 2000 ερωτήσεις στη βουλή κυρίως για τα ΑΜΕΑ, ενώ στα ελαφρυντικά προσέθεσε και το ότι ήταν εθελοντής αιμοδότης.

Αδικημένος και ο Γιάννης Λαγός, γιατί ήταν φιλόζωος και χριστιανός ορθόδοξος. 

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Φιλόζωος ήταν και ο Νίκος Μίχος, ο οποίος ζήτησε την επιείκεια των δικαστών επειδή παντρεύτηκε δύο φορές την ίδια γυναίκα, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γερμενής ζήτησε ελαφρυντικά γιατί παλιά ήταν ένας απλός ντελιβεράς και η δίκη σταμάτησε τη μουσική του καριέρα, ως «Καιάδα», αφού δε μπορούσε να κάνει tour στο εξωτερικό με το συγκρότημα του Naer Mataron και να τιμήσει και εκεί την Παναγία.

Τέλος, ελαφρυντικά ζήτησε και ο πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος, επειδή έκανε δωρεές σε σωματεία και ήταν εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top