Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια αντιμετωπίζει ο Ρουπακιάς

«Επί 4,5 χρόνια είναι κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα» λέει ο συνήγορός του

Αντιμέτωποι με πολυετείς καθείρξεις βρίσκονται οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Την εσχάτη των ποινών, την ισόβια κάθειρξη, αντιμετωπίζει ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Η μόνη περίπτωση να σπάσει τη η ποινή είναι να του χορηγηθεί ελαφρυντικό και ήδη ζήτησε δυο, του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Μάλιστα ο συνήγορος του είπε «επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό».

Πολυετείς καθείρξεις για την εγκληματική οργάνωση

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 5 ως 15 χρόνια.

Το ελαφρυντικό της «ειλικρινούς μεταμέλειας» ζητά ο Γιώργος Ρουπακιάς

Με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα, η ποινή ήταν πιο αυστηρή καθώς η κάθειρξη ξεκινούσε από τα 10 χρόνια. Σε περίπτωση που τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό, τότε οι ποινές πέφτουν σε 2 ως 8 χρόνια.

Για τους υπόλοιπους πρώην βουλευτές και όσους καταδικάστηκαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται ποινή κάθειρξης από 5 ως 10 χρόνια. Σε περίπτωση αναγνώρισης ελαφρυντικού το δικαστήριο θα επιβάλει ποινές από 1 ως 5 χρόνια.

Η δίκη συνεχίζεται με τη μάχη των ελαφρυντικών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top