Δίκη Χρυσή Αυγή: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συγχαίρει τους δικαστές

«Η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα τη σπουδαιότητα της απόφασης»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συγχαίρει τους δικαστές για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, σε ανακοίνωσή της. Το δικαστήριο κατέληξε σήμερα σε μια ιστορικής σημασίας απόφαση, κρίνοντας ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Η Ένωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης» και πως «η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι πυλώνας της Δημοκρατίας».

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ολοκληρώθηκε σήμερα με την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών μία από τις πιο εμβληματικές δίκες στη σύγχρονη Ελλάδα. Η Ένωση, που δια του Προέδρου της παραστάθηκε κατά την απαγγελία της απόφασης, συγχαίρει τους Δικαστές που έφεραν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν: Την ενδελεχή εξέταση των πραγματικών περιστατικών της δικογραφίας με αμεροληψία, αντικειμενικότητα και ορθοκρισία. Ολοκλήρωσαν μια πολυετή διαδικασία με την παρουσία δεκάδων κατηγορουμένων, την εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων και την ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων, παρά τις ακατάλληλες συνθήκες και την έλλειψη αναγκαίων υποδομών.

Η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης. Άλλωστε και σε άλλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας που συνδέθηκαν με δίκες υψηλού συμβολισμού (υπόθεση Γρ. Λαμπράκη, εκδίκαση των πρωταιτίων της Χούντας) η ελληνική Δικαιοσύνη κράτησε το τιμόνι σταθερό και ανέδειξε την κοινωνική σημασία της ποινικής δικαιοδοτικής κρίσης. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι πυλώνας της Δημοκρατίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top