Σχολεία - Καταλήψεις: Μητέρα καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό μαθητή

«Τον έπιασαν από το λαιμό και κόντεψαν να τον πνίξουν»

Σε πολλά υπό κατάληψη σχολεία η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει. Μια μητέρα στην Καβάλα κατήγγειλε στο Star οτι το παιδί της ξυλοκοπήθηκε.

«Τον είχαν χτυπήσει στο μάγουλο, είχε και ένα σημάδι στον λαιμό.Πήγανε  να τον πνίξουν» ισχυρίστηκε  στο Star και την Άννα Λίτινα η μητέρα του μαθητή, Βασιλική Κυρμπάτση και πρόσθεσε:

Μάσκες στα σχολεία: Δυσκολία συνεννόησης των δύο συναρμόδιων

«Ο καυγάς ξεκίνησε όταν ήταν τα παιδιά στο σχολείο μέσα. Δύο τρία παιδιά άλλα που είναι πιο ζωηρά και τον πειράζανε. Ο Γιώργος τους είπε να τον αφήσουν ήσυχο, όμως τα παιδιά αυτά έγιναν πιο οξύθυμα, του επιτεθήκανε και εκεί έγινε ο καυγάς».

Καλά κρατούν οι καταλήψεις

Μέχρι στιγμής 250 σχολεία   σε όλη την Ελλάδα έχουν κατάληψη ωστόσο σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών ο αριθμός ξεπερνάει τα 600. 

Καλαμάτα: Ξύλο μεταξύ γονιών και μαθητών έξω από υπό κατάληψη σχολείο

Στο 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας για έκτη ημέρα οι μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη και αρκετοί ήταν οι γονείς που συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο σε μία προσπάθεια να τη  σπάσουν . Ένας πατέρας,καβάλησε την πόρτα και επιχείρησε να μπει στο σχολείο.  

Στο 4ο Γυμνάστιο και Λύκειο Σερρών η απόπειρα κατάληψης έληξε άδοξα. Μια χούφτα μαθητές  έβαλαν λουκέτο στην είσοδο του σχολείου απαγορεύοντας την είσοδο στους καθηγητές και τους συμμαθητές τους. Χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική, για να ανοίξει πάλι  το σχολείο. 

Ο Στέλιος Ρίζος, διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επεσήμανε ότι «ήταν  έξι παιδιά στην αυλή και 600 έξω»

Γονείς έσπασαν την καραντίνα, πήγαν στη δουλειά και το παιδί στο σχολείο

Αύξηση παρουσιάζουν και  τα κρούσματα στους μαθητές μέχρι την ηλικία των 17 ετών. Απο την αρχή της πανδημίας  έχουμε 1.181 κρούσματα σε παιδιά , από τα οποία τα 640 ήταν σε αγόρια και τα 539 σε κορίτσια.


«Τα πολύ μικρά παιδιά τους είναι δυσκολότερο να συνεργαστούν με τους κανόνες που απαιτούνται και στα μεγαλύτερα παιδάκια όπως είναι οι έφηβοι. Ίσως γιατί έχουν την αίσθηση του άτρωτου επιλέγουν κάποιες φορές να συνεργαστούν δυσκολότερα» ανέφερε η παιδίατρος Άννα Παρδάλη. 

Τα ήπια συμπτώματα ενός καθηγητή οδήγησαν σε λουκέτο το γυμνάσιο στην περιοχή της Βουλιαγμένης, για 14 ημέρες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top