Μάσκες στα σχολεία: Δυσκολία συνεννόησης των δύο συναρμόδιων

Ποιοι είναι οι δύο υπεύθυνοι για το θέμα

Τραγέλαφος με τις μάσκες στα σχολεία. Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να πάρουν μάσκες extra large, τώρα δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να προχωρήσει η σωστή παραγγελία. 

Στο ρωσικό RT έφτασε το θέμα με τις ελληνικές μάσκες «γίγας» των μαθητών

Ήταν 14 Σεπτεμβρίου, όταν οι μαθητές βρέθηκαν μπροστά από μια δυσάρεστη έκπληξη – τις μάσκες γίγαντες. Όπως μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μετά από δύο εβδομάδες αποκαλύπτεται ότι οι δύο συναρμόδιοι για να λύσουν το θέμα δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. 

Αποκάλυψη Star: Κανένας δεν έκανε έλεγχο στις σχολικές μάσκες-«αλεξίπτωτα»

Υπεύθυνος για το θέμα είναι ο Παναγιώτης Πρεζεράκος, γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ο οποίος έχει στείλει τις προδιαγραφές για τις νέες μάσκες εδώ και μία εβδομάδα, με την υποσημείωση να υπάρξει μεγάλη προσοχή, ώστε να μην ξαναγίνει λάθος στα μεγέθη, σύμφωνα με πληροφορίες της Κάτιας Μακρή.

Ο έτερος συναρμόδιος είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει καμία προδιαγραφή από τον κ.Πρεζεράκο και άρα δεν μπορεί να προχωρήσει η παραγωγή. 

Υπενθυμίζεται ότι η παραγωγή μασκών για τα σχολεία κόστισε 6 εκατ. ευρώ. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top