Αποκάλυψη Star: Κανένας δεν έκανε έλεγχο στις σχολικές μάσκες-«αλεξίπτωτα»

Αλαλούμ με τις μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές

Μπαράζ ευθυνών ανάμεσα σε υπουργείο Υγείας και τοπική αυτοδιοίκηση ξέσπασε μετά το φιάσκο με τις μάσκες στους μαθητές του δημοτικού. Η παραγωγή διεκόπη για να δοθούν νέες οδηγίες στους βιοτέχνες. Οι μαθητές δε θα πάρουν μέσα στις επόμενες μέρες τη δεύτερη και τρίτη μάσκα που δικαιούνται και οι γονείς, βλέποντας τις μάσκες να καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο των παιδιών τους, διερωτώνται ποιος έδωσε εντολή για αυτές τις υφασμάτινες προσωπίδες.  

Αττική: Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από 16 Σεπτεμβρίου

Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια της βιοτεχνίας «Οι διαστάσεις αφορούσαν πριν την τελική ραφή, όμως μπερδευτήκαν και θεωρήσαν ότι οι διαστάσεις αφορούν μετά τη ραφή και οι μάσκες έγιναν τεράστιες».

Κορωνοϊός: Το ψυχολογικό προφίλ των αρνητών μάσκας στο star.gr

Η ένωση Δήμων και κοινοτήτων που έκανε τον διαγωνισμό για τις μάσκες, ρίχνει ευθύνες στη γενική γραμματεία Δημοσίας υγείας. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είχαν επισημάνει ότι οι μάσκες ήταν μεγάλες και η απάντηση που πήραν από το υπουργείο Υγείας ήταν πως αυτές ειναι οι προδιαγραφές.

Κεραμέως για μάσκες-γίγας: Υπήρξε αστοχία, θα καλυφθεί

Ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Πρεζεράκος είπε χαρακτηριστικά ότι «H επιτροπή αναφερόταν στην πλήρη ανάπτυξη της μάσκας από μύτη έως πηγούνι, με ανοιχτές τις πιέτες και οι κατασκευαστές κατάλαβαν με κλειστές τις πιέτες».

Διακόπτεται η παραγωγή 

Μετά το αλαλούμ η «καυτή» πατάτα πάει στα χέρια των γονέων. Η προμήθεια μασκών που θα ολοκληρωνόταν μέχρι την Παρασκευή διακόπτεται.

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η προκήρυξη για τις μάσκες 

Σύμφωνα με την προκήρυξη που αποκάλυψε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι βιοτέχνες ήταν αναγκασμένοι να δώσουν δείγμα -μάσκα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κηρύσσονταν έκπτωτοι. 

Έδωσαν, λοιπόν, μάσκες παιδικές αφού πήραν τα μετρά και είπαν ότι οι μάσκες, σύμφωνα με τα μέτρα που έδωσαν, ειναι μεγάλες. Ωστόσο, τους απάντησαν ότι αυτές ειναι οι διαστάσεις.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top