Κεραμέως για μάσκες-γίγας: Υπήρξε αστοχία, θα καλυφθεί

«Θα είμαστε πολύ αυστηροί με την εφαρμογή των οδηγιών»

«Υπήρξαν και αστοχίες και δόθηκαν εξηγήσεις», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως σχετικά με τις μάσκες-γίγας, που μοιράστηκαν σε πολλά σχολεία.

«Ήδη έχουν ετοιμαστεί οι νέες προδιαγραφές. Η ΚΕΔΕ που έχει συντονίσει την προσπάθεια είχε φροντίσει να δοθούν μάσκες μιας χρήσης όπου δεν υπήρχαν ή όπου δεν δόθηκε η κατάλληλη μάσκα», τόνισε - μιλώντας στον Σκάι – η υπουργός Παιδείας.

Κεραμέως για το περιστατικό βίας: Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς 

Παράλληλα διεμήνυσε ότι ως υπουργείο Παιδείας «θα είμαστε πολύ αυστηροί σε ό,τι έχει να κάνει για την εφαρμογή των οδηγιών για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Όσον αφορά το περιστατικό με την επίθεση γονέα-αρνητή της μάσκας σε εκπαιδευτικό στα Χανιά, δήλωσε πως «θα είμαστε πολύ αυστηροί σε ό,τι έχει να κάνει για την εφαρμογή των οδηγιών για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κα Κεραμέως επανέλαβε πως σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, θα κλείνει το τμήμα και όχι όλο το σχολείο, αφήνοντας, όμως, ανοικτό το να κλείσει και το σχολείο, εάν τα κρούσματα στο σχολικό συγκρότημα είναι πολλά.

Ξεκαθάρισε, τέλος, για μια ακόμη φορά ότι παιδί χωρίς μάσκα δεν θα μπαίνει στην τάξη. «Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση ότι παιδί χωρίς μάσκα δεν μπαίνει στο μάθημα όπως συμβαίνει στο λεωφορείο, το μετρό ή το πλοίο. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top