Τσιόδρας: «Τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να τα αφήσουμε ελεύθερα»

Τι είπε ο λοιμωξιολόγος για τους νέους και τη χρήση μάσκας

Συμβουλές προς τους γονείς για το πώς θα πείσουν τα παιδιά τους με όμορφο τρόπο να φοράνε μάσκα και να σέβονται τα μέτρα ατομικής προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έδωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Τσιόδρας: Τον Οκτώβριο αναμένονται αποτελέσματα για το εμβόλιο

Σύμφωνα με την Κατερίνα Παπακωστοπούλου, ο κ. Τσιόδρας απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Star για την ευθύνη των νέων στη νέα μετάδοση του κορωνοϊού, ο λοιμωξιολόγος φαίνεται ότι ήταν κατευναστικός και αρκετά υποστηρικτικός απέναντι στους νέους.

Κορωνοϊός: 207 νέα κρούσματα - Συναγερμός ξανά στην Αττική

«Τα παιδιά τα μεγαλύτερα πρέπει να τα αφήσουμε ελεύθερα και να τα αφήσουμε να ενημερώνονται σωστά, όχι από το διαδίκτυο, και να επιλέξουν με το δικό τους κριτήριο ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Πρέπει να τους φερθούμε αδελφικά και όχι μητρικά ή πατρικά», φαίνεται να είπε ο κ. Τσιόδρας.

Κορυδαλλός: Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε οίκο ευγηρίας - Δεν είχε αντισηπτικά!

«Πρέπει να τα αφήσουμε ελεύθερα, όπως ελεύθεροι ήμασταν και εμείς στην ηλικία τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι η μάσκα δεν είναι μέσο αποκλεισμού, αλλά ένας τρόπος για να μην κολλήσουν τα ίδια… Πρέπει να τα ακούσουμε, να συζητήσουμε μαζί τους και να τους δώσουμε το καλό παράδειγμα, βάζοντας εμείς οι ίδιοι τη μάσκα», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

ΕΙΝΑΠ στο star.gr: Ασφάλεια η μάσκα στο σχολείο- Τα παιδιά να κάνουν πρόβα

Όσον αφορά τα μικρότερα παιδιά, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι πρέπει οι γονείς να τα εκπαιδεύσουν σωστά για τη χρήση της μάσκας και να τα επιβραβεύσουν για την προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη, ανακοινώθηκαν 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρας μας, ενώ πραγματοποιήθηκε και η πρώτη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top