Κορυδαλλός: Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε οίκο ευγηρίας - Δεν είχε αντισηπτικά!

Αυξημένες οι ποινές για τους παραβάτες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό, μετά από έλεγχο από το κλιμάκιο ελέγχου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), το οποίο διαπίστωσε ότι η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων δεν επέδειξε αρχείο καθημερινής θερμομέτρησης του προσωπικού και δε διέθετε αλκοολικό διάλυμα στην είσοδο του οίκου ευγηρίας, ως μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Έρχονται αυστηρά μέτρα στους οίκους ευγηρίας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η δυναμικότητα του εν λόγω οίκου ευγηρίας υπερβαίνει τους 40 ωφελούμενους.

Θεσσαλονίκη: 22 τα κρούσματα σε δεύτερο γηροκομείο - Πώς έγινε η διασπορά

Υπενθυμίζεται ότι αυξημένοι έλεγχοι διεξάγονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, μετά τα πολλαπλά κρούσματα, ενώ με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες. Σε καραντίνα βρίσκονται από χθες ένας οίκος ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ μεγάλη ανησυχία προκάλεσαν οι εστίες στα γηροκομεία σε Εύοσμο και Ασβεστοχώρι. 

Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στο Μοσχάτο – Θετική στον ιό εργαζόμενη

«Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων είναι ήδη εντατικοί σε όλη τη χώρα. Για τη διενέργειά τους αξιοποιούμε τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, που διαθέτει η πολιτεία. Πρέπει οι υπεύθυνοι των δομών να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ως υπουργείο Εργασίας, είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το διασφαλίσουμε», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top