Κορωνοϊός: Καταγγελίες για είσοδο χωρίς έλεγχο στα βόρεια της χώρας

Τι απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Το γεγονός πως τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού είναι από τα Βαλκάνια εξακολουθεί να προβληματίζει τις αρχές, που σφραγίζουν όσο μπορούν τα χερσαία σύνορα. Ωστόσο στην Κακαβιά, τα πράγματα δείχνουν επικίνδυνα, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χιλιάδες άνθρωποι μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα και χωρίς ουσιώδη λόγο μετακίνησης.    

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 36 νέα κρούσματα - 197 οι νεκροί

Μετά το «λουκέτο» σε οκτώ χερσαία συνοριακά περάσματα για να περιοριστεί η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού, η είσοδος από τα σημεία που έμειναν ανοιχτά προϋποθέτει πλέον σοβαρό λόγο μετακίνησης. Ωστόσο, στην Κακαβιά εξακολουθούν να μπαινοβγαίνουν περίπου 3.000 άτομα την ημέρα και μάλιστα για... ψύλλου πήδημα, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Χαρδαλιάς - Κορωνοϊός: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός για γενικό lockdown»

«Μπάτε σκύλοι αλέστε. Βορειοηπειρώτες οι οποίοι είναι στην περιοχή μας πηγαινοέρχονται καθημερινά, όπως και οι γονείς τους, αλλά και πολλοί Έλληνες πηγαίνουν στην περιοχή, είτε για υγειονομικούς σκοπούς , γιατί είναι πιο φτηνά, στους οδοντιάτρους κλπ είτε σε συνεργεία αυτοκινήτων να φτιάξουν τα αυτοκίνητά τους», είπε ο δήμαρχος Πωγωνίου.

Κορωνοϊός: 64χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Κρήτη από τη Ρόδο

Σε αυτές τις φήμες απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είπε ότι είναι ενήμερος για τις συγκεκριμένες καταγγελίες και ότι πρόκειται για Έλληνες πολίτες που διαθέτουν συγκεκριμένη άδεια παραμονής ή εργασίας. 

Κορωνοϊός: Ξεκινά σήμερα μετά από ενάμιση μήνα η ενημέρωση από τον Χαρδαλιά

Το 76% των «εισαγόμενων» κρουσμάτων ειναι από τα Βαλκάνια 

Η  Ελλάδα στα βόρεια βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από ένα... κόκκινο τόξο τεσσάρων βαλκανικών χωρών.

Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις αρχές το γεγονός πως τον Ιούλιο το 76% των επιβεβαιωμένων «εισαγόμενων» κρουσμάτων του Ιουλίου προήλθε από τη Αλβανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. 

Ωστόσο, από την πλευρά των εναέριων συνόρων της χώρας μας τα δεδομένα είναι πιο ενθαρρυντικά, καθώς όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση το μεσημέρι της Τρίτης, από τη Μεγάλη Βρετανία έχουν διεξαχθεί 6.692 τεστ και τα αποτελέσματα που έχουν βγει για τα 5.105 είναι όλα αρνητικά.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top