Κορωνοϊός: Ξεκινά σήμερα μετά από ενάμιση μήνα η ενημέρωση από τον Χαρδαλιά

Πιο αυστηρά μέτρα εισόδου στη χώρα από τα μεσάνυχτα

Από σήμερα στις 13:00 ξεκινά και πάλι η ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. 

Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη χωρίς την παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα. Ο κ. Χαρδαλιάς θα παρουσιάσει τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας, αλλά και τα μέτρα που παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση, καθώς κατά τον Ιούλιο τα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά.

Κορωνοϊός: 64χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Κρήτη από τη Ρόδο

Συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί 624 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Από αυτά περίπου τα μισά είναι εισαγόμενα. 

Συγκεκριμένα η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων εντοπίστηκε στον Προμαχώνα, και αφορά τουρίστες από βαλκανικές χώρες. 

Ζάκυνθος: Πολωνή έγκυος τουρίστρια το πρώτο «εισαγόμενο» κρούσμα

Χθες ανακοινώθηκαν έντεκα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα πέντε ήταν εισαγόμενα, ενώ τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μειωμένος αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων.   

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν επίσης μικρές επιδημικές εστίες εντός της χώρας στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά και την Ξάνθη. 

Κορωνοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης!

Όπως εκτιμούν, με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο Ιούλιο θα κλείσει με σταθεροποιητική τάση και με επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης. 

Η εστία της Ξάνθης παραμένει ενεργή για περισσότερες από επτά εβδομάδες. Μικρότερη συρροή κρουσμάτων εντοπίστηκε στις αρχές Ιουλίου σε Καστοριά και Κοζάνη.  

Περίπου 20 ασθενείς νοσηλεύονται στα 4 μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού της Αττικής, πλην των ΝΙΜΤΣ, Παμμακάριστος και Αγία Βαρβάρα που είναι προορισμένα να νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό τα οποία στην παρούσα συγκυρία είναι νοσοκομεία «ελεύθερα κορωνοϊού». 

Μόσιαλος: Γιατί δεν βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό κανένας Βρετανός τουρίστας

Συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 80 ασθενείς, από τους οποίους οι 31 σε ΜΕΘ.   Μέχρι χθες 12 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι. Δύο συγκαταλέγονταν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 χρόνων και οι οκτώ στην ηλικία των 40-64 χρόνων. Οι υπόλοιποι ασθενείς είναι άνω των 65 ετών.    

Νέα μέτρα για την είσοδο στη χώρα

Παράλληλα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα εισόδου στα χερσαία σύνορα. 

Η είσοδος στη χώρα μας για ουσιώδεις μετακινήσεις, επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.  

Σαρώνει ο κορωνοϊός: Πάνω από 600.000 θάνατοι σε όλο τον κόσμο

Παράλληλα οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.   

Τέλος οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δε θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top