Μόσιαλος: Γιατί δεν βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό κανένας Βρετανός τουρίστας

«Πολλοί με ρωτούν πως γίνεται, αν και έκαναν 3.000 το τεστ»

Ο Ηλίας Μόσιαλος

Να λύσει την απορία πολλών ως προς το γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας Βρετανός τουρίστας θετικός στον κορωνοϊό, αν και έγιναν 3.000 τεστ στις πύλες εισόδου της Ελλάδας, θέλησε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό υποστήριξε πως η πανδημία στην Βρετανία «έχει τεθεί υπό έλεγχο», και για αυτό, δεν βρέθηκε κανένας τουρίστας από τη χώρα θετικός στον ιό.

Μόσιαλος: Φοράμε τη μάσκα για τον κορωνοϊό όπως τα εσώρουχα

«Δεν μπορούμε να μηδενίσουμε τον κίνδυνο (εξάλλου έχουμε και εγχώρια κρούσματα όχι μόνο εισαγόμενα), αλλά να τον μειώσουμε σημαντικά. Αν κλείσουμε τα σύνορα μας για μεγάλο διάστημα, οι επιπτώσεις στην οικονομία και στην αγορά εργασίας θα είναι σημαντικές. Έτσι ενώ θα μειώνουμε ένα κίνδυνο (εισαγόμενα κρούσματα) θα αυξάνουμε κατά πολύ έναν άλλο. Τον κίνδυνο να βρεθούν πολλοί συμπατριώτες μας άνεργοι», αναφέρει – μεταξύ άλλων – ο κ. Μόσιαλος.

Αρκετοί φίλοι με ρώτησαν πως είναι δυνατόν να έγιναν περίπου 3000 τεστ σε τουρίστες που ήρθαν από την Αγγλία και να μη...

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top