Κορωνοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης!

Πότε θα είναι διαθέσιμο - Πώς λειτουργεί

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Βρετανία, καθώς τα αποτελέσματα του πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι θετικά.

Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Από τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι το εμβόλιο είναι σε θέση να παράγει αντισώματα που εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό, αλλά και Τ-λεμφοκύτταρα (κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος), που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι της νόσου Covid-19.

Οξφόρδη: Η ανθρωπότητα ένα βήμα πριν «σκοτώσει» τον κορωνοϊό;

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το BBC, το εμβόλιο που παρασκευάστηκε από το φημισμένο Πανεπιστήμιο είναι ανεκτό από τον οργανισμό. Οι δοκιμές που έγιναν σε 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο οδήγησε στην δημιουργία αντισωμάτων και λευκών κυττάρων που καταπολεμούν τον κορωνοϊό.

Τα ευρήματα χαρακτηρίζονται ελπιδοφόρα αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν είναι αρκετό το συγκεκριμένο εμβόλιο για να προστατεύσει τον οργανισμό και για τον λόγο αυτό γίνονται κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Δείτε στο βίντεο τι λέει για το ελπιδοφόρο εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Οι Άγγλοι θα μπορούν να εμβολιαστούν από τον Νοέμβριο, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη θα διατεθεί 3-4 εβδομάδες αργότερα, ενώ η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ανάψει το «πράσινο φως» για 190 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, αλλά και άλλων ελπιδοφόρων εμβολίων. 

Ελληνικό μυαλό πίσω από την Astrazeneca

Η εταιρεία AstraZeneca θα αρχίσει την παραγωγή του τις επόμενες εβδομάδες, αναλαμβάνοντας μεγάλο ρίσκο, καθώς θα δοθεί στην κυκλοφορία μόνο εφόσον λάβει την απαιτούμενη έγκριση. 

Πίσω από το τιμόνι του κολοσσού κάθεται και ο ελληνικής καταγωγής Μενέλαος Πάγκαλαος, ο οποίος έχει λάβει την τιμητική διάκριση του ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην επιστήμη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top