Κακή εικόνα στα Βαλκάνια - Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα

Αύξηση στις νοσηλείες σε νοσοκομεία αναφοράς και ΜΕΘ

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορωνοϊού.

Ελ.Βενιζέλος: Παράνομοι Ουκρανοί ταξιδιώτες- Οι 3 μένουν, οι 14 επιστρέφουν

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Γώγος, «τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ κακά στα Βαλκάνια». Μάλιστα τόνισε πως αν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη, θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων. 

«Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα», υπογράμμισε ο καθηγητής, σημειώνοντας πως «οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες». 

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα σε μία ημέρα - Πού εντοπίστηκαν

Παρόλα αυτά, δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα. Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα και με τους τουρίστες που εντοπίζονται θετικοί και μπαίνουν σε καραντίνα καθώς κάποιοι από αυτούς ίσως χρειαστούν νοσηλεία στη χώρα μας.

Ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. «Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας», σημείωσε.

103 εισαγόμενα κρούσματα από το άνοιγμα του τουρισμού ως σήμερα

Το βλέμμα των υγειονομικών Αρχών είναι στραμμένο τόσο στις τοπικές εξάρσεις όσο και στα εισαγόμενα κρούσματα, ιδιαίτερα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, όταν και άνοιξε ο τουρισμός για την Ελλάδα. 

Την Τρίτη, καταγράφηκαν 17 εισαγόμενα κρούσματα, και συνολικά από την αρχή του μήνα έχουν αναφερθεί 103. Επίσης, μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων ανακοινώνεται τον τρέχοντα μήνα σε ημερήσια βάση στην Ξάνθη, και με μικρότερη συχνότητα στην Καστοριά, στη Λάρισα, και μεμονωμένα κρούσματα σε άλλες περιφερειακές ενότητες όπως η Αττική, η Καρδίτσα, η Κοζάνη.

Αύξηση στις νοσηλείες σε νοσοκομεία αναφοράς και ΜΕΘ

Μικρή αύξηση ωστόσο παρατηρείται και στις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε σύγκριση με το τέλος του περασμένου μήνα.

Συνολικά, νοσηλεύονται 28 άτομα σε διάφορα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και ΜΑΦ και θαλάμους αρνητικής πίεσης, καθώς και άλλοι 25 σε κλινικές Covid-19 (53). Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου οι αντίστοιχοι ασθενείς ήταν 23 σε Μονάδες και 18 σε κλινικές (41 άτομα).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top