Αυτοψία Star: Δρομολόγια τρόμου με λεωφορεία «νεκροφόρες»

Στο κόκκινο η ταλαιπωρία των επιβατών- «Κάθε μέρα σαν σαρδέλες είμαστε»

Ο γερασμένος στόλος των αστικών λεωφορείων, με τα φθαρμένα λάστιχα, τις σάπιες λαμαρίνες και τις συνεχείς βλάβες προκαλούν τρόμο σε οδηγούς και επιβάτες. Ο Βαγγέλης Γκούμας και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star κατέγραψε επικίνδυνες εικόνες συνωστισμού και αγανάκτησης των ανθρώπων που περιμένουν με τις ώρες για να πάνε στις δουλειές τους.

Κώστας Καραμανλής: Τι είπε για ΟΑΣΘ και μετρό Θεσσαλονίκης

«Κάθε μέρα εδώ σαν σαρδέλες είμαστε» λέει επιβάτης. «Κάθε μέρα αυτό το πράγμα γίνεται. Αυτό το χάος» λέει άλλος επιβάτης. 

Αυτοί είναι κάποιοι από τους επιβάτες στη γραμμή 608 στην Πατησίων. Άνθρωποι απελπισμένοι που καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα. 

«Πού είναι τα λεωφορεία που είπαν ότι θα βάλουν έξτρα δρομολόγια πού είναι;» λέει επιβάτης. «Αποστάσεις πώς να κρατήσουμε; Αφού κάθε τριάντα λεπτά έρχεται λεωφορείο. Δύσκολα πολύ και δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» λέει άλλος.

Καραμανλής: Διπλάσια λεωφορεία στους δρόμους αλλά με μάσκες οι επιβάτες  
 

Στο ίδιο λεωφορείο μια γυναίκα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα δεν κατάφερε να κατέβει στη στάση που ήθελε.

Επιβάτης σε δεύτερο λεωφορείο λέει: «Έχουν περάσει δύο λεωφορεία και αργούμε στις δουλειές μας. Αναγκάστηκα και πήρα το τρίτο και πάλι χαμός γίνεται». 

Με 1,5 εκατ. χιλιόμετρα μεταφέρουν επιβάτες

Επιβάτες και οδηγοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που σοκάρει. Λεωφορεία-νεκροφόρες που έχουν γράψει πάνω από 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα. Όπως αυτά στην αφετηρία της Ακαδημίας που εκτελούν το δρομολόγιο Ζωγράφου- Γαλάτσι. 

Η ανανέωση του γερασμένου στόλου είναι κάτι που υποσχέθηκε πολλές φορές η ηγεσία του υπουργείου μεταφορών, αλλά δεν είδαμε να πραγματοποιείται. 

«Κανονικά έπρεπε ήδη να έχουν αλλαχτεί.  Είναι περίπου 30 χρόνων. Έπρεπε να είχαν αλλαχτεί δύο φορές» λέει οδηγός. 
Σε άλλο λεωφορείο στην Ακαδημίας, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Όλος ο σκελετός είναι σάπιος. Ξεκολλάμε ολόκληρα κομμάτια λαμαρίνας. Κι όμως αυτά τα λεωφορεία μεταφέρουν επιβάτες. 

Οι ευθύνες του υπουργείου για  τη ζωή οδηγών και επιβατών καθημερινά είναι πελώριες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top