Κώστας Καραμανλής: Τι είπε για ΟΑΣΘ και μετρό Θεσσαλονίκης

Επιπλέον 150 λεωφορεία στη συμπρωτεύουσα μέχρι τον Σεπτέμβριο

υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Αύξηση στον στόλο των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 350 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, με στόχο ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ανέλθουν στα 500» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής.

Καραμανλής για ΜΜΜ: Από τη Δευτέρα πυκνώνουν τα δρομολόγια

Ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε και στις μειώσεις των τιμών των εισιτηρίων, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αυξήσει την τιμή τους στις αστικές συγκοινωνίες από το 1,20 ευρώ στο 1,40 ευρώ. «Αυτή είναι η Αριστερά, η Ριζοσπαστική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θέλει να βοηθήσει το επιβατικό κοινό» επεσήμανε. 

Όσον αφορά στο μετρό Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι: «Το κόστος των αρχαιολογικών ανασκαφών σε όλο το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει αγγίξει τα 135 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας ακόμα και το κόστος κατασκευής του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο υλοποιήθηκε με μικρότερο συνολικό κόστος». 

Καραμανλής: Έτοιμο το 2023 το μετρό Θεσσαλονίκης

Επεσήμανε πως όταν ανέλαβε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και θέλησε να επισκεφθεί το Σταθμό Βενιζέλου διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κατέβει κάτω, καθώς δεν είχε γίνει επί πέντε χρόνια καμία, μα απολύτως καμία, εργασία. Τόνισε πως πλέον οι εργασίες προχωρούν εντατικά με τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων και παρά τους όποιους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού. 

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών  τόνισε ότι με το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταθμός Βενιζέλου δεν θα ήταν έτοιμος ούτε το 2025, γιατί εκκρεμούσαν 302 μελέτες, ενώ υπενθύμισε ότι τα χρήματα που ζητά τώρα ο ανάδοχος αφορούν στις καθυστερήσεις επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top