Καραμανλής: Έτοιμο το 2023 το μετρό Θεσσαλονίκης

Για απραξία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης

«Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2023».

Αυτό υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Μας κατηγορείτε ότι εμείς καθυστερήσαμε το έργο, ενώ με τις προσφυγές που κατατέθηκαν -και ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν πίσω από αυτές- μέχρι το 2017 δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα, για τον σταθμό Βενιζέλου. Αλλά και από το 2017 και μετά, δεν προχώρησε τίποτα με τη δήθεν λύση του ΣΥΡΙΖΑ. Είχατε φτάσει στο απίστευτο σημείο των fake news, να εγκαινιάζετε μουσαμάδες», είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Φέρνει νόμο για προσωπικό ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς η κυβέρνηση

Όπως είπε, το μετρό προχώρησε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, «διότι από το ΣτΕ ξεμπλόκαρε η διαδικασία».

«Η λύση που προκρίνατε για τον σταθμό Βενιζέλου ήταν η χαρά του εργολάβου. Επί των δικών σας ημερών, με τις δικές σας ανεπαρκέστατες κινήσεις, τελικά ο εργολάβος προσέφυγε σε διαιτησία και πήρε έναν σκασμό χρήματα, πάνω από 300 εκατομμύρια, για την καθυστέρηση του έργου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υπογραφές και μελέτες στο ΚΑΣ. Δεν είχατε αναθεωρημένους περιβαλλοντικούς όρους, κοστολογήσεις για τον σταθμό Βενιζέλου. Και λέτε ότι θα ήταν έτοιμο το μετρό στο τέλος του 2020; Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους;».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήγε την παράδοση του μετρό τρία χρόνια αργότερα, από τότε που θα το παρέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2020, όπως ισχυρίζεται.

Όπως είπε, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το μετρό Θεσσαλονίκης σχεδόν ολοκληρώθηκε και από το 30% έφτασε στο 75%, επισημαίνοντας ότι έχουν τελειώσει οι σήραγγες, από το αμαξοστάσιο στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι και την Καλαμαριά, μέσω της επέκτασης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top