Φέρνει νόμο για προσωπικό ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς η κυβέρνηση

Θα κάνει συγκεκριμένες διαδρομές σε απεργίες

Σχέδιο νόμου για προσωπικό ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς φέρνει το υπουργείο Υποδομών, με αφορμή τη χθεσινή αιφνιδιαστική απεργία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι έτοιμο και έχει ήδη στείλει στον υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη, ένα πρώτο σχέδιο για το θέμα του προσωπικού Ασφαλείας», είπε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δε θα νομοθετήσουμε στο γόνατο. Είναι μια διαδικασία που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, να μην έχουμε προβλήματα αντισυνταγματικότητας», τόνισε ο υπουργός, εξηγώντας πως το σχέδιο θα έχει ομοιότητες με αντίστοιχα, που εφαρμόζεται σε χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Οργή Καραμανλή για την ξαφνική απεργία σε Προαστιακό και τρένα

Οργή Μητσοτάκη για την κατάληψη στον ΟΣΕ – «Αυτό δε θα ξανασυμβεί»

Ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι βάσει του σχεδίου νόμου, δε σημαίνει ότι τα μέσα μεταφοράς θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας: «Για παράδειγμα, στο Μετρό θα γίνονται συγκεκριμένες διαδρομές με συγκεκριμένους συρμούς».

Υπενθυμίζεται ότι η αιφνιδιαστική απεργία σε τρένα και προαστιακό είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργού, καθώς μερίδα εργαζομένων στου Ρέντη προχώρησε σε κατάληψη στις 6.30 το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα να μην εκτελεστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια μέχρι το αργά το μεσημέρι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top