Καραμανλής: Διπλάσια λεωφορεία στους δρόμους αλλά με μάσκες οι επιβάτες  

Στο 50% η χωρητικότητα στα Μέσα Μεταφοράς- Τι θα γίνει με τις πτήσεις 

Στο μεταβατικό στάδιο  με το οποίο θα περάσουν οι μεταφορές στην κανονικότητα μετά το lockdown αναφέρθηκε ο  Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.     

«Το επιχειρησιακό σχέδιο που επεξεργαζόμαστε έχει να κάνει με το να μεταφέρουμε περισσότερο λεωφορεία  στο κέντρο της Αθήνας,  από 550 σήμερα θα πάμε στα 950 -  1.100 (…) Στη Θεσσαλονίκη είναι διαφορετικό, εκεί έχουμε κάνει συμφωνία με τα ΚΤΕΛ» τόνισε ο κ. Καραμανλής.  

Τι θα ισχύσει με άδειες οδήγησης και ΚΤΕΟ  

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στο στοιχείο της ατομικής ευθύνης που είναι απαραίτητο καθώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν υποχρεωτικά με τη χωρητικότητα μειωμένη στο 50%. «Θέλω να πω σε όλους να σκεφτούμε τον εαυτό μας,  αλλά και τον  διπλανό μας. Ενώ υπάρχει το πλαίσιο για το 50 % της χωρητικότητας,  δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε με έναν αστυνομικό σε κάθε λεωφορείο».  Όπως διευκρίνισε πάντως, αυτός ο έλεγχος της χωρητικότητας  μπορεί να  σε κάθε δρομολόγιο στα τρένα και στα αεροπλάνα. 

Όσον αφορά τις υγειονομικές συνθήκες στα αστικά μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ), ο κ. Καραμανλής δήλωσε στη Μ. Ζαχαρέα:  «Σήμερα στο τέλος κάθε βάρδιας υπάρχει εντατικότατη απολύμανση και για αυτό δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στα λεωφορεία. Αυτό θέλουμε να το συνεχίσουμε».  Συμπλήρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις να είναι υποχρεωτική η χρήση μασκών και στα λεωφορεία: «Είναι πιθανό να επιβληθεί να φοράμε  μάσκα όσοι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μεταφοράς. Επίσης πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις και το 50% της χωρητικότητας στα λεωφορεία». 

Κορωνοϊός: Περιορισμοί και στις λαϊκές αγορές – Τι δε θα πωλούν πλέον

Σχετικά με τις αεροπορικές μεταφορές, που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τον τουρισμό, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στην επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ  και στο Συμβούλιο Υπουργών της Τετάρτης θα επιχειρηθεί να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή θέση στο ζήτημα αυτό. «Αν η Ευρώπη καθυστερήσει  για γραφειοκρατικούς λόγους, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διακρατικές συμφωνίες» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι «αυτό το οποίο συζητάμε είναι να υπάρχει ένα πιστοποιητικό υγειονομικής κατάστασης για αυτούς που έρχονται στην Ελλάδα». 

Κατέληξε  στην αναφορά του για το ίδιο ζήτημα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: «Θέλουμε τουρισμό αλλά δε θέλουμε εξάπλωση του ιού. Θέλουμε τουρίστες αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία μας».  
        

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top