Κορωνοϊός: Σαββατοκύριακο ευθύνης για ξένους και Έλληνες τουρίστες 

Συναγερμός σε Κάρπαθο και Σκίαθο με εισαγόμενα κρούσματα

Με μεγάλη λαχτάρα, φορώντας μάσκες στο πρόσωπο Ευρωπαΐοι τουρίστες φτάνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για λίγο free covid ελληνικό καλοκαίρι. Το μυαλό τους είναι στα νησιά, στην θάλασσα και στα μέτρα προστασίας. 

Κικίλιας: Να τηρήσουν και οι τουρίστες τα μέτρα όπως τα τήρησαν οι Ελληνες

Στην ανυπομονησία τους για... βουτιές και ξεγνοιασιά, κάποιοι ξεχνούν ότι υπάρχει πανδημία. Γυναίκα από τη Σουηδία, η οποία υποβλήθηκε σε τεστ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δεν τήρησε την 24ωρη καραντίνα. Όταν την ενημέρωσαν ότι είναι θετική στον ιό, εκείνη έκανε βόλτες στην Αθήνα.

Συναγερμός σε Κάρπαθο και Σκίαθο

Ζευγάρι των Ελληνοαμερικανών από το Τέξας, ήρθε στην Αθήνα μέσω Ζυρίχης και ταξίδεψαν στην Κάρπαθο. Όταν ανακάλυψαν ότι είχαν κορωνοϊό, ήταν αργά καθώς είχαν έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο. 

Κάρπαθος: Επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού

«Είπε ο ίδιος ότι έκατσε 10 μέρες καραντίνα στο σπίτι του, μετά πήγε στον Άγιο Πέτρο στην εκκλησία. Αυτός έχει αναπνευστικό πρόβλημα, έχει άσθμα, ήρθε στο κέντρο υγείας και το κέντρο Υγείας ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και τον πήρε. Πήγαν για να προσκυνήσουν, ήταν περίπου 30 άτομα εκεί στο μοναστήρι αυτό» είπε ο δήμαρχος της Καρπάθου. 

Συναγερμός σήμανε και στην Σκιάθο, όταν τουρίστρια από τη Σερβία φέρεται να είναι το πρωτό εισαγόμενο κρούσμα στο νησί. Ο δήμαρχος το διαψεύδει και καθησυχάζει κατοίκους και επισκέπτες. 

Νέο σποτ για τον τουρισμό: «Μένουμε ασφαλείς, απολαμβάνουμε Ελλάδα»

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μοναδικό και ατελείωτο. Αυτό είναι και το μήνυμα στο νέο σποτ για τη προώθηση του τουρισμού στο ξένο και ελληνικό κοινό. Υπέροχα τοπία και ηλιοβασιλέματα κάνουν τον γύρο του κόσμου. 

Κορωνοϊός: Ακόμα 28 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Tα 13 είναι εισαγόμενα

«Απολαύστε το ελληνικό καλοκαίρι όπου κι αν είστε. Mένουμε ασφαλείς απολαμβάνουμε Ελλάδα».

Συνεχίζονται τα τεστ στο Ελ. Βενιζέλος

Με 69 διεθνείς πτήσεις θα κλείσει η σημερινή ημέρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και τα στοχευμένα δειγματοληπτικά τεστ να συνεχίζονται κανονικά.

Μέχρι στιγμής συνολικά σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας έχουν γίνει περισσότερα από 10.000 τεστ. Από αυτά έχουν ελεγχθεί τα 3.611 και 11 τεστ έχουν βγει θετικά.

Αυτό σημαίνει ότι οι 11 ταξιδιώτες που βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό θα κάνουν την καραντίνα των 14 ημερών είτε στο ξενοδοχείο που έχουν επιλέξει να μείνουν είτε σε κάποιο από τα ξενοδοχεία καραντίνας. 

Κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά

Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά στη μετά καραντίνα εποχή όπως επισημαίνουν τόσο οι ναυτιλιακοί πράκτορες όσο και οι επισκέπτες που επιβιβάζονται ατα πλοία.

Η πληρότητα αγγίζει και το 90%, φυσικά με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στα πρωτόκολλα των πλοίων λόγω των μέτρων ασφαλείας. 

Μεγάλη κίνηση παρουσιάζουν και οι κοντινοί προορισμοί αλλά και τα νησιά των Κυκλάδων που άρχισαν να επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top