Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους

Η πτήση προερχόταν από Βερολίνο με προορισμό την Αθήνα

Έκτακτο Star

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όταν αεροσκάφος από το Βερολίνο με προορισμό την Αθήνα προσγειώθηκε εκτάκτως λόγω πυρκαγιάς στο πιλοτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, μία ένδειξη στο πιλοτήριο προκάλεσε την κινητοποίηση ολόκληρης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκε άμεσα στο χώρο του αεροδρομίου, με οκτώ υδροφόρα οχήματα και 20 Πυροσβέστες.

Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώθηκε οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη οι τεχνικοί έλεγχοι στο αεροσκάφος.

Στην πτήση επέβαιναν 157 ταξιδιώτες, ένα βρέφος και έξι ακόμα άτομα μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Συναγερμός σήμανε σήμερα, 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 17:45, στους θαλάμους επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Fraport, καθώς η πτήση FR170 της Ryanair από Βερολίνο προς Αθήνα, εξέπεμψε Mayday πάνω από τη Χαλκιδική και αιτήθηκε full emergency και αναγκαστική προσγείωση, λόγω πυρκαγιάς στο πιλοτήριο.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου με ασφάλεια, πριν από λίγο, αποβιβάστηκαν οι 157 επιβάτες, 1 βρέφος και τα 6 μέλη του πληρώματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top