Ενοχος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

«Ιστορική απόφαση για την Ελλάδα»

Αμβρόσιος

Ένοχος κρίθηκε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Αμβρόσιος: «Πάω και στη φυλακή για τον Θεό και την πίστη μας»

H υπόθεση αυτή αφορά στο ομοφοβικό περιεχόμενο σχολίων του Μητροπολίτη Αμβρόσιου το 2019, όταν σε κείμενό του έγραψε για τους ομοφυλόφιλους:

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!».

Ξανά στο εδώλιο ο Αμβρόσιος – Νέο «χτύπημα»: «Έχουμε ελευθερία λόγου μόνο για Συριζαίους και ομοφυλόφιλους»

Ο Αμβρόσιος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και τη ρητορική μίσους, που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, ωστόσο, είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης. 

Εν μέρει αθώος ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος για τις ομοφοβικές αναρτήσεις

Ο Άρειος Πάγος τελικά δέχθηκε την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο Αμβρόσιος σε όσα αδικήματα αφορούν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας, Κλειώ Παπαπαντολέων, η συγκεκριμένη απόφαση είναι ιστορική για την Ελλάδα.

«Είναι μια ιστορική απόφαση για την Ελλάδα και απολύτως εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο τίθεται όριο στον εμπρηστικό, ρατσιστικό λόγο, όριο στο λόγο που υποκινεί το μίσος και τη βία. Η απόφαση αυτή συνιστά  δικλείδα ασφαλείας  και ασπίδα προστασίας για την ισότητα, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Θεωρώ την απόφαση τομή για την προστασία των δικαιωμάτων στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top