Ξανά στο εδώλιο ο Αμβρόσιος – Νέο «χτύπημα»: «Έχουμε ελευθερία λόγου μόνο για Συριζαίους και ομοφυλόφιλους»

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελέας Αιγίου

Ξανά στο εδώλιο ο Αμβρόσιος- Άσκησε έφεση η εισαγγελέας

Λίγες ημέρες μετά την αθώωση του Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίο για το «φτύστε τους», αλλά και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η εισαγγελέας Αιγίου άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Να σημειώσουμε, ότι εναντίον του Αμβρόσιου είχε υποβληθεί μήνυση για σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων που είχε δημοσιευτεί στο προσωπικό του ιστολόγιο με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφύλων,και κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, και συγκεκριμένα για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Στην απολογία του μεταξύ άλλων, είχε πει:

«Ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα, όχι τους ανωμάλους. Μάχομαι όσους είναι απέναντι από το Θεό. Είναι αδέρφια μας οι ομοφυλόφιλοι αλλά όχι παιδιά του Θεού. Δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Όλους αυτούς ο Θεός τους αποστρέφεται. Ο νόμος που έκανε η πολιτεία παραβιάζει το νόμο του Θεού. Εγώ γράφω για τα παιδιά του Θεού που έρχονται στην εκκλησία και σέβονται το Θεό. Εσείς οι υπόλοιποι βρείτε τα με τον διάβολο ή με όποιον θέλετε. Αντιμάχομαι το πάθος, όχι τους ανθρώπους. Στο άρθρο κρίνω τις πράξεις όχι τους ανθρώπους. Το θέμα μου είναι η ομφυλοφιλία. Εδώ είναι ο έχων τη μύγα μυγιάζεται. Όταν λέω "φτύστε τους" εννοώ "αγνοήστε τους". Είναι πάθος, είναι ασέλγεια που πρέπει να μάθει το πανελλήνιο. Όλοι οι παραβάτες είναι ένοχοι απέναντι του Θεού. Είναι προκλητικοί (σ.σ: στο σημείο αυτό έδειξε φωτογραφίες με γυμνούς άνδρες να φιλιούνται). Το λιγότερο που τους έγραψα είναι φτύστε τους. Αν είχα ένα όπλο θα πήγαινα και θα τελείωνε το θέμα...αν μου το επέτρεπε ο νόμος.Δεν υπάρχει αδίκημα άρα δεν μπορώ να δικάζομαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθώος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» στους ομοφυλόφιλους – Τι υποστήριξε στην απολογία του

ΝΕΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ:

 

Λίγες ώρες πριν η εισαγγελέας ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, ο Αμβρόσιος με νέο κείμενό του, είχε «χτυπήσει» ξανά, δίνοντας σκληρή απάντηση σε όσους αμφισβητούσαν την αθώωσή του και λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ελευθερία του λόγου υπάρχει μόνο για Συριζαίους, για ομοφυλόφιλους και αναρχικούς! Ζήτω η Δημοκρατία!».
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ:

 

«Αγαπητοί μου φίλοι αναγνώστες, τώρα μπορείτε να συγκρίνετε συμπεριφορές! Εμείς αθωωθήκαμε ήδη! Αυτούς ποιός θα τους δικάσει; Υπάρχει ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα; Βεβαίως υπάρχει! Αλλά μόνον για τους Συριζαίους, για τους Ομοφυλόφιλους και για τους Αναρχικούς.

Αντιμαχόμεθα και πολεμάμε όλους εκείνους, οι οποίοι πολεμούν τον Σωτήρα Χριστό, ήτοι:

Tους άθεους Πολιτικούς, εάν και όταν πολεμούν την Εκκλησία, (βλέπε π.χ. Νικ. Φίλη, Κωνστ. Γαβρόγλου κλπ. στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία!)

Τούς δούλους της αμαρτίας γενικώς, όταν αυτοί αμαρτάνουν δημοσίως και μάλιστα, όταν υπερηφανεύωνται για τον τρόπο της ζωής των (βλ. πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αρνούνται να δώσουν τον θρησκευτικό όρκο, ή ζουν παράνομα, δηλ. χωρίς θρησκευτικό γάμο), Δηλ. αυτούς, οι ζούν στην αμαρτία, όταν προσπαθούν να επιβάλουν στην Ελληνική Κοινωνία τον τρόπον της αμαρτωλής και μή χριστιανοπρεπούς ζωής των ως τρόπον και κανόνα ζωής! Τούτο δε κατά τήν εντολήν του Θεού: «Έως θανάτου αγώνισαι περί της αληθείας καί Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σού», δηλ. «μέχρι της τελευταίας σου πνοής να αγνωνίζεσαι για την αλήθεια και ο Κύριος θα πολεμήσει μετά σου και υπέρ σού» (Σοφ. Σειράχ 4, 28),

Τους δούλους των παθών της ατιμίας, όπως π.χ. τους ομοφυλοφίλους, εάν και εφ' όσον αυτοί προσπαθούν να επιβάλουν τα πάθη της ατιμίας των σαν φυσιολογικό τρόπο ζωής (βλ.τις παρελάσεις Gays, τα φιλιά στόμα με στόμα στα θεωρεία της Βουλής, τους νεαρούς, ντυμένους με ράσα, έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών κλπ),

Τους εχθρούς της Πατρίδος μας, όταν αυτοί ενεργούν όχι μόνον κατά της Ορθοδοξίας, αλλά και κατά της Ελλάδος ή και του Ελληνικού Λαού,

Τους Πολιτικούς πάσης αποχρώσεως, ήτοι μπλέ, πράσινους, κίτρινους, κόκκινους, μαύρους, πρασινο-μπλέ κλπ, δηλ. πάσης αποχρώσεως, εάν καί όταν αυτοί εχθρεύωνται την Εκκλησία του Χριστού (όπως πχ. την Ν.Δ. να ψηφίζει το Νομοσχέδιο περί του «Συμφώνου Συμβιώσεως» των Ομοφυλοφίλων!».

Τους Κληρικούς παντός βαθμού, εάν καί όταν με την πεπλανημμένη Διδασκαλία τους αλλοιώνουν το περιεχόμενον της Χριστιανικής Ηθικής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top