Αθώος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» στους ομοφυλόφιλους – Τι υποστήριξε στην απολογία του

«Ο θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα και όχι τους ανώμαλους» - Νέα ενημέρωση: 16/03/18 21:31

Την αθώωση του Αμβρόσιου αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, έκατσε σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση που του έκαναν συλλογικότητες με αφορμή άρθρο του για τους ομοφυλόφιλους.

Ο Μητροπολίτης, κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, και συγκεκριμένα για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».

Στο ιστολόγιό του, ο Αμβρόσιος μεταξύ άλλων ανέφερε «όπου τους δείτε, φτύστε τους», «δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείστε μαζί τους» και άλλα πολλά κοσμητικά επίθετα.

Στην αγόρευσή της, η  εισαγγελέας έκρινε πως ο Αμβρόσιος πρέπει να απαλλαγεί και να αθωωθεί, καθώς το κείμενο κατά την δικαστική λειτουργό δεν προκάλεσε κίνδυνο ούτε παραβίασε την κείμενη νομοθεσία σχετικά το κατηγορητήριο.

Στην απολογία του μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων είπε ότι:

 

«Ο Θεός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα, όχι τους ανωμάλους. Μάχομαι όσους είναι απέναντι από το Θεό. Είναι αδέρφια μας οι ομοφυλόφιλοι αλλά όχι παιδιά του Θεού. Δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Όλους αυτούς ο Θεός τους αποστρέφεται. Ο νόμος που έκανε η πολιτεία παραβιάζει το νόμο του Θεού. Εγώ γράφω για τα παιδιά του Θεού που έρχονται στην εκκλησία και σέβονται το Θεό. Εσείς οι υπόλοιποι βρείτε τα με τον διάβολο ή με όποιον θέλετε. Αντιμάχομαι το πάθος, όχι τους ανθρώπους. Στο άρθρο κρίνω τις πράξεις όχι τους ανθρώπους. Το θέμα μου είναι η ομφυλοφιλία. Εδώ είναι ο έχων τη μύγα μυγιάζεται. Όταν λέω "φτύστε τους" εννοώ "αγνοήστε τους". Είναι πάθος, είναι ασέλγεια που πρέπει να μάθει το πανελλήνιο. Όλοι οι παραβάτες είναι ένοχοι απέναντι του Θεού. Είναι προκλητικοί (σ.σ: στο σημείο αυτό έδειξε φωτογραφίες με γυμνούς άνδρες να φιλιούνται). Το λιγότερο που τους έγραψα είναι φτύστε τους. Αν είχα ένα όπλο θα πήγαινα και θα τελείωνε το θέμα...αν μου το επέτρεπε ο νόμος.Δεν υπάρχει αδίκημα άρα δεν μπορώ να δικάζομαι»..

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top