Άρση μέτρων: Ελεύθερη από σήμερα και η μετακίνηση στα νησιά

Πώς θα γίνονται τα ταξίδια με τα πλοία

Εκτός από τα καταστήματα εστίασης, σήμερα αίρονται και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις προς τα νησιά, περνώντας έτσι ολοκληρωτικά στη νέα κανονικότητα που επιβάλει ο κορωνοϊός

Άρση μέτρων: Ανοίγει σήμερα η εστίαση – Οι κανόνες που θα ισχύσουν

Φυσικά οι μετακινήσεις προς τα νησιά θα γίνονται με αυστηρά μέτρα και κανόνες. Όσοι ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμα και πριν από την επιβίβασή τους, εξακολουθούν να ισχύουν κανόνες πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, όλοι οι επιβαίνοντες θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Μετακινήσεις εκτός νομού: Πώς θα ταξιδεύουμε από Δευτέρα 18 Μαΐου

Τα ερωτηματολόγια που οι επιβάτες μπορούν να τα προμηθεύονται από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, αλλά και από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, θα παραδίδονται κατά την επιβίβαση τους στα μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει εκτεθεί στον ιό με κάποιον τρόπο που περιγράφεται στο ερωτηματολόγιο τις τελευταίες 14 μέρες δε θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε πέφτει και πού θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής, του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Επίσης, στα πλοία, στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα θα είναι κατειλημμένο κι ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω. Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες και συγγενείς πρώτου βαθμού.

Μετακίνηση σε νησιά: Σε ποιους επιτρέπεται πριν την 1η Ιουνίου

Όλοι οι επιβάτες, αλλά και το πλήρωμα, θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας. Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορωνοϊού σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά θα εκτελεσθούν επτά δρομολόγια πλοίων, δύο για Κυκλάδες, ένα για Χίο - Μυτιλήνη και τέσσερα για την Κρήτη. Από τη Ραφήνα θα αναχωρήσει ένα πλοίο για τις Κυκλάδες και τρία από το Λαύριο, δύο για Κέα – Κύθνο – Σύρο και ένα για Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top