Λέσβος: Άλλα δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας

Συνολικά 4 μετανάστες νοσούν - Οι πρώτοι στη νησιωτική χώρα

Τα τέσσερα έφτασαν συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στους 70 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα στη Λέσβο. Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα του ιού σε αιτούντες άσυλο στα νησιά.

Κορωνοϊός: Συναγερμός από τα 35 νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής, εντοπίστηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα. Τα προηγούμενα δύο είχαν βρεθεί την περασμένη Δευτέρα κατά τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε σε εννέα μετανάστες της δομής.

Οι μετανάστες βρίσκονται σε απομονωμένη δομή στο βόρειο τμήμα του νησιού, μακριά από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου βρίσκονται πάνω από 18.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ έγινε δειγματοληψία και σε κατοίκους της περιοχής, καθώς και σε λιμενικούς, που ήρθαν σε επαφή με τους πρώτους 51 νεοεισερχόμενους μετανάστες από το Κονγκό και το Αφγανιστάν στα πρώτα δύο 24ωρα, όταν αυτοί είχαν καταλύσει σε παραλία στο Καλό Λιμάνι, ελλείψει χώρου για την φιλοξενία τους σε συνθήκες καραντίνας.

Συνολικά ελέγχθηκαν 81 άτομα όπως είπε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως έγινε γνωστό, τα πρώτα τεστ στον τοπικό πληθυσμό είχαν βγει αρνητικά.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top