Κορωνοϊός: Συναγερμός από τα 35 νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια για δύο εβδομάδες

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς το γεγονός ότι βρέθηκαν 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα 637 δείγματα που ελήφθησαν στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Λάρισα: Εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα στον οικισμό Νέας Σμύρνης

Τα αποτελέσματα αυτά σήμαναν συναγερμός και έφεραν μια έκτακτη σύσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοιχτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, τον καθηγητή επιδημιολογίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη.

Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η ιχνηλάτηση των στενών τους επαφών. 

Επιθέσεις από Ρομά θετικούς στον κορωνοϊό καταγγέλουν νοσηλευτές στη Λάρισα

Επίσης, υπήρξε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και αποφασίστηκαν νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες και σε συγκεκριμένες ώρες, ενώ η περιοχή θα τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Λάρισα: Ρομά ζήτησαν τoν λόγο από Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την καραντίνα

α) Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)- Μεσοράχης (ΑΡ)-Βοιβηίδος (ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΑΡ) Εκάτης & Εκάβης-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους (σύνορα με σχολείο) (ΑΡ)-Αντιγόνης (ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου.

Συναγερμός για γηροκομεία και οικισμούς Ρομά: Νέο κρούσμα στη Λάρισα

Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και για την υλοποίηση της δρομολογούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου τα κάτωθι μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες τα βράδια
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5-2020 και για 14 ημέρες . Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα (10) ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο (2) διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε (5) ημέρες.
  • Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια

Από σήμερα το πρωί μάλιστα θα αρχίσουν να παίρνουν δείγματα και πάλι οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top