Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δε φοράνε μάσκα στα ΜΜΜ»

300 «βοηθοί επιβάτη» σε λεωφορεία, μετρό και τραμ

Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR.

Το υπουργείο Μεταφορών καλείται να διαχειριστεί το πιο δύσκολο πεδίο της άρσης των μέτρων από το πρωί της Δευτέρας, κι αυτό αφορά την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Αλλαγές σε Μετρό, ΗΣΑΠ: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος για τα μέτρα προστασίας

«Επειδή δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης έλεγχος του υπουργείο. Εάν εγώ αύριο το πρωί πάω στη στάση και διαπιστώσω ότι επιβιβάζεται κάποιος χωρίς μάσκα τι κάνω; Έχετε δώσει οδηγίες στους οδηγούς να επιτελούν αυτόν τον ρόλο;» ρώτησε η παρουσιάστρια του Δελτίου Κατερίνα Παναγοπούλου με τον κ. Κεφαλογιάννη να απαντάει ότι τόσοι οι οδηγοί τόσο και οι 300 «βοηθοί επιβάτη» που θα προσληφθούν, θα έχουν το δικαίωμα να αποβιβάζουν όσους δε συμμορφώνονται.

«Κανείς χωρίς μάσκα από αύριο στα ΜΜΜ» ξεκαθάρσει ο υφυπουργός Μεταφορών, τονίζοντας ότι όποιος δε φοράει μάσκα θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 150 ευρώ.

«Θέλω να απευθύνω μια έκκληση για συντηρητικές μετακινήσεις, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα τις ώρες αιχμής» ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας -σε όσους έχουν τη δυνατότητα- να χρησιμοποιούν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς. 

Καραμανλής: Πιθανό σενάριο η υποχρεωτική χρήση μασκών στα ΜΜΜ

Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους αλλά και να ενημερώνονται για τα ΜΜΜ, καλώντας στο τηλεφωνικό νούμερο 11185.

Σχετικά με τα ταξί, συνεχίζεται το μέτρο μεταφοράς ενός επιβάτη, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους. Κι εδώ ο υφυπουργός τόνισε ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τον οδηγό, ενώ υπάρχει αυστηρή σύσταση και για τους επιβάτες.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top