Καραμανλής: Πιθανό σενάριο η υποχρεωτική χρήση μασκών στα ΜΜΜ

«Σύντομα ηλεκτρικά λεωφορεία και οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον»

Για την επόμενη μέρα της κρίσης, τα μέτρα προστασίας στα ΜΜΜ και τις επενδύσεις στον τομέα των υποδομών μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

ΟΑΣΑ: «Πληρώνετε με κάρτες παρά με χαρτονομίσματα στα εκδοτήρια»

«Επειδή υπάρχει ανησυχία, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί για την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής και τόνισε ότι «θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να τηρούνται οι αυστηροί κανόνες για την υγεία των πολιτών». Εξετάζεται το ενδεχόμενο η χρήση μασκών να γίνει υποχρεωτική στα ΜΜΜ, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα ΜΜΜ και να γίνεται απολύμανση στο τέλος της βάρδιας, διαμήνυσε ο υπουργός και επεσήμανε ότι μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί και για τους εργαζομένους με την είσοδο των επιβατών να γίνεται από την πίσω πόρτα και την τήρηση αποστάσεων μεταξύ τους.

Σύντομα θα δούμε ηλεκτρικά λεωφορεία και οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 500 από τα 1000 λεωφορεία, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 16 χρόνια. Η κυβέρνηση και το υπουργείο ετοιμάζουν ήδη διαγωνισμό, ο οποίος θα είναι έτοιμος σε τρεις μήνες και πολύ σύντομα θα δούμε ηλεκτρικά λεωφορεία και οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον. Παράλληλα, πρέπει να αυξηθούν τα οχήματα και οι συρμοί και να μειωθούν οι χρονοαποστάσεις στους σταθμούς του μετρό» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Κομβικός ο ρόλος των μεγάλων project υποδομών για την επόμενη μέρα στην οικονομία

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε πως κομβικό ρόλο για την επόμενη μέρα θα παίξουν τα μεγάλα project υποδομών με μεγάλες επενδύσεις ύψους 13 δισ., όπως το έργο Πάτρα – Πύργος, Ε65, flyover στη Θεσσαλονίκη κτλ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top